Home»Film»Dunav Film Fest na MojOFF online filmskoj platformi

Dunav Film Fest na MojOFF online filmskoj platformi

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Četvrto izdanje Dunav Film Festa održaće se od 20. do 25. avgusta u Smederevu, a ljubitelji kinematografije moći će da isprate program festivala na MojOFF filmskoj platformi.

Saradnja Festivala Podunavskih zemalja i MojOFF filmske platforme nastavlja se i ove godine, tako da će publika imati priliku da Dunav Film Fest isprati i onlajn na zvaničnom sajtu platforme mojoff.net uporedo sa bioskopskim projekcijama.

Izveštaj Aušvica/ Photo: Promo (MCF)
Izveštaj Aušvica/ Photo: Promo (MCF)

Ovogodišnji festival donosi trideset filmova, od kojih će se na platformi naći više od dvadeset ostvarenja, a premijerno i tri filma iz takmičarskog programa – “Fabian” , “Izveštaj Aušvica” i “Tereza 37” koji će se takmičiti za nagradu “Dunavska lađa”.

Svim novim korisnicima platforme Festival će biti dostupan u vidu promo perioda po ceni od 1 dinar.

– Ono što je važno, što Dunav donosi ove godine jesu filmovi dunavske, evropske, ali i svetske kinematografije u Smederevo, a ovaj grad će zahvaljujući trendu koji je uspostavljen prošle godine nastaviti da prikazuje filmove i preko platforme MojOFF – izjavio je Igor Stanković – idejni tvorac Dunav Film Festa i dodao da će MojOFF platforma omogućiti da i cela Srbija prati program festivala i da će sve ono što bude prikazano u Smederevu, moći da se pogleda onlajn.

Jugoslav Pantelić – umetnički direktor Dunav Film Festa naglasio je da “ne treba zaobići jedan izuzetno dirljiv i važan film snimljen u našoj regiji, a to je film koji kao reditelj potpisuje Danilo Šerbedžija – “Tereza 37″. Ovaj film predstavlja fantastičnu Lanu Barać i Dragana Mićanovića u glavnim ulogama i sasvim sigurno će osvojiti publiku”.

Jugoslav je takođe dodao da nam stiže i najnoviji film reditelja Dominika Grafa iz Nemačke i koji nas vraća u Berlin 1920. sa Tomom Šilingom – “Fabian”.

Minari/ Photo: Promo (MojOFF)
Minari/ Photo: Promo (MojOFF)

Da je zaista prisustvo filmova žanrovski izuzetno eklektično ove godine u programu Dunav Film Festa govori i podatak da će se za ovogodišnju nagradu takmičiti i najnoviji film Petera Bebjaka iz Slovačke – “Izveštaj Aušvica” koji je bio slovački kandidat za nagradu Oskar ove godine.

Pored ovih ostvarenja, MojOFF platforma će ispratiti i ostale programe festivala koje upotpunjuju i dva ovogodišnja Oskarovca “Još jedna tura” i “Minari”, kao i filmovi koji ove godine zaslužuju festivalsko prikazivanje poput italijanske drame “Sestre Makaluso” i danskog trilera “Dnevnik 64”.

Podsetimo, festival MojOFF nastao je proleća 2020. godine, a s početkom leta 2021. online filmska “dvorana“ MojOFF postala je atraktivna platforma koja uz pomoć pretplate, korisnicima pruža ekskluzivan filmski repertoar.

Previous post

“Rainbow in the Dark”... Pročitajte odlomak iz posthumne autobiografije Ronija Džejmsa Dia

Next post

Koncerti na Zidiću... Affliction 6. avgusta na Platou Milana Mladenovića

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.