Home»Muzika»Robert Plant otkrio koja pesma mu je bila najteža za pevanje u karijeri… I ne, nije nijedna Led Zeppelina

Robert Plant otkrio koja pesma mu je bila najteža za pevanje u karijeri… I ne, nije nijedna Led Zeppelina

3
Shares
Pinterest Google+
Rober Plant/Photo: facebook@robertplant
Rober Plant/Photo: [email protected]

Robert Plant, pevač grupe Led Zeppelin, otkrio je da je pesma “Polly Come Home”, jedna od obrada koju je snimio zajedno sa Alison Kraus za album “Raising Sand”, jedna od najtežih numera koju je otpevao u svojoj karijeri.

– To je jednostavno najteže muzičko delo za pevanje u tempu u kojem smo ga pevali. To je jedan od najtežih poziva koje sam imao, osim audicije za bend Yardbirds – rekao je Plant u podkastu Digging Deep, a prenosi ultimateclassicrock.com.

Robert Plant je svojevremeno platio 10.000 dolara radio stanici samo da bi prestali da puštaju najveći hit Led Zeppelina…

Dok je originalna verzija pesme Džina Klarka, objavljena 1969. na albumu “Dillard & Clark LP Through the Morning, Through the Night”, bila kantri melodija srednjeg tempa, Plant i Krausova su se odlučili da uspore korak do opojnog zamaha.

– To je tako izvanredan osećaj i tako je lepa pesma. Sama pesma je tako dirljiva. I to je tako spora. Dakle, prvi uvodni stihovi pesme, u mojim grudima, plućima, glasnim žicama, u mom smislu vremena … Bilo je: “Kako ću te reči dovesti do kraja trake, a da se ne srušim?” Bio je to tako divan šmek – rekao je Plant.

Sine, vrati se kući, čeka te posao računovođe… Ovo mamino pismo i celu privatnu arhivu Robert Plant pripremio za objavljivanje – posle njegove smrti

Legendarni roker je odlično otpevao pesmu i dobio pozitivne kritike. Album “Raising Sand” je prodat u više od milion primeraka u Americi, a saradnju Planta i Krausove mnogi su hvalili. Duo je osvojio 5 Gremija, uključujući ploču i album godine.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com.

Previous post

Poznata satnica 4. Deer & Beer festivala u Apatinu

Next post

15-godišnja ćerka Dejva Grola predvodila Foo Fighterse na festivalu Lollapalooza... pogledajte kako je to izgledalo i zvučalo

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *