Mali princ, ali drzak i ciničan… Kraljevska porodica u novoj crtanoj seriji autora “Family Guya” – i niko nije pošteđen

0
207
Oglasi
Prince/screenshoot
Prince/screenshoot

HBO je na svojoj platformi HBO Max emitovao u subotu svih 12 epizoda “Princa”, satirične animirane serije koja se žestoko ruga britanskoj kraljevskoj porodici i zaposlenima u Bakingemskoj palati, a glavni lik je osmogodišnji princ Džordž.

Autor serije je Gari Džaneti, koji je producirao “Familly Guy” i “Vill and Grace”, a stvoren je na osnovu njegovog Instagram profila. Naime, Džaneti koji ima više od 900.000 pratilaca, već duže vreme pikira Vindsore komentarima na tom profilu, uglavnom kroz Džordžova usta.

KRALJEVSKA PORODICA PORUČILA NETFIXU: POTVRDITE DA JE SERIJA “KRUNA” FIKCIJA

Poslednje dve ili tri godine njegovi postovi sa malim princem, koji je u njima prilično zloban i ciničan, drzak, u nekima prikazan kao homoseksualac, imali su u proseku 300.000 lajkova.

Iako završena pre nekoliko meseci, premijeru serije autori su odložili kada je u aprilu preminuo suprug kraljice Elizabete II, princ Filip.

U crtanom filmu nije pošteđen niko iz kraljevske porodice.

Svoj deo ismejavanja dobili su i kraljica Elizabeta i njen pokojni suprug Filip, prestolonaslednik Čarls i njegova supruga Kamilla, Džordžovi roditelji, Kejt i Vilijam, njegova sestra Šarlot i brat Luis. Naravno, i odbegli vojvodski par, Megan i Hari.

Hari i Megan se ipak, useljavaju u mali stan u Los Anđelesu i pokušavaju da nađu posao. Hari je prikazan kao neko ko je toliko izgubljen u stvarnom svetu da ne razume kako se kupuje mleko u supermarketu i zadivljen je kako frižider radi.

“POBEGAO” IZ BUNKERA… ZABRANJENI DOKUMENTARAC O KRALJEVSKOJ PORODICI IZNENADA NA YOUTUBEU, OTKRIVA SVE ŠTO KRUNA NE ŽELI DA SE ZNA

Džordž maltretira svog batlera Ovena, tražeći šolju čaja koji nema ukus “mokraće” i koji je uglavnom užasno stvorenje koje se beskrajno ulizuje svojoj prabaki kraljici.

Njegov deda Čarls je pepeljuga i stalno se žali, Kamilla ne govori. Pokojni princ Filip, zbog kojeg je premijera odložena, prikazan je kao starac koji nerazumljivo mrmlja i ne može ni sam da žvaće hranu, a kraljica je arogantna i neosetljiva na nasilje. 

Gari Džaneti dao je glas Džordžu, a mnoge britanske i američke zvezde su drugi likovi. Na primer, Orlando Blum je pozajmio glas princu Hariju, dok je Sofi Tarner Džordžova sestra Šarlot.

Iako su sa godinama očvrsnuli u britanskoj monarhiji, koliko god im bilo teško, svesni da nisu nedodirljivi, kraljevske rezidencije svakako nisu prasnule u smeh gledajući seriju. Od njih se ne očekuju reakcije, bar ne javno.

Zato su se, čak i posle objavljivanja prvog trejlera pre nekoliko dana, kada je moglo da se nasluti u kom smeru stvari idu, oglasili mnogi koji su smatrali da je sama ideja o crtanom filmu sramotna, posebno zato što je osmogodišnji dečak je u centru pažnje. Čak i neki žestoki kritičari monarhije smatraju da je takva karikatura deteta nedopustiva i štetna po mentalno zdravlje.

CENZURA U BAKINGEMSKOJ PALATI… IMAJU SOPSTVENU BIOSKOPSKU SALU, ALI ZAPOSLENIMA ZABRANJENO DA GLEDAJU SERIJU “KRUNA”

Što se tiče televizijskih kritičara, oni su podeljeni. U prvim reakcijama gledanost serije je mlaka, a najveća opaska opet je vezana za Džordža. “Princ” po stilu animacije mnoge podseća na Džanetijev bestseler “Family Guy”, ali i na sličnosti princa Džordža sa ciničnom bebom Stjui Grifin iz te serije.

Kažu da je “Princ” kraljevska verzija Stjuija, samo znatno manje smešna.

Kritičari takođe kažu da je Džaneti, stvarajući lik, upao u zamku najlakšeg pravca i krenuo “stazama malog tiranina”.

Neko je napisao da je previše lako izgraditi satiru o detetu iz pakla koje se prema ljudima odnosi sa prezirom i ogorčenjem, umesto da stvara složen lik ljutog deteta koje ne zna kako da se ponaša u svojoj čudnoj porodici.

HL/Izvor: jutarnji.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime