Dream Theater otkrivaju kakav je pogled sa vrha sveta… Čuveni progressive metal bend najavio novi album

0
179
Oglasi
Dream Theatre/Photo: facebook@dreamtheater
Dream Theatre/Photo: facebook@dreamtheater

Jedan od najpoznatijih svetskih progressive metal bendova Dream Theater objaviće svoj 15. studijski album, “A View From The Top Of The World”, 22. oktobra.

Album sa sedam pesama označava i drugi studijski album u saradnji sa InsideOut Music/Sony Music. Omot izdanja je kreirao dugogodišnji saradnik benda Hju Sajm (Rush, Iron Maiden, Stone Sour), a producirao ga je Džon Petruči.

Počinje nova gitarska era? Dream Theater snimaju novi album s gitarom sa 8 žica…

Grupa Deram Theater koju čine Džejms Labri, Džon Petruči, Džordan Rudes, Džon Majung i Majk Mangini, bio je usred rasprodate svetske turneje na kojoj su promovisali njihovo poslednje izdanje “Distance Over Time” i 20. godišnjice “Scenes From A Memory” kada je globalna pandemija zaustavila svet. Muzičari su se našli kod kuće, sa Labrijem u Kanadi i ostatkom grupe u Sjedinjenim Državama. Kako je sudbina htela, upravo su završili izgradnju DTHK -a (sedište benda) – kombinaciju studija za snimanje uživo, prostora za probe, kontrolne sobe, skladišta opreme i kreativne košnice. Tako je Labrij u Kanadi prvo komunicirao sa  bendom preko Zooma na monitoru u DTHK -u. U martu 2021. odleteo je u Njujork, otišao u karantin i snimio svoj vokal “jedan na jedan” sa Petručijem.

A View From The Top Of The World, cover
A View From The Top Of The World, cover

– Mi jednostavno volimo da sviramo na svojim instrumentima – poručuje Petruči. – To nikada ne nestaje. Volim da budem kreativan, pišem i vežbam taj deo svog uma. Radili smo ovo dugo vremena i ne uzimamo to zdravo za gotovo. Kad god se okupimo, znamo da ne smemo razočarati sebe ili svoje fanove, pa uspevamo da se potrudimo još više.

– Svakom albumu pristupamo kao da nam je prvi – dodaje Labri. – Bila je to sjajna vožnja, ali nećemo stati.

HL/Izvor: loudersound.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime