Home»Muzika»Dream Theater otkrivaju kakav je pogled sa vrha sveta… Čuveni progressive metal bend najavio novi album

Dream Theater otkrivaju kakav je pogled sa vrha sveta… Čuveni progressive metal bend najavio novi album

4
Shares
Pinterest Google+
Dream Theatre/Photo: facebook@dreamtheater
Dream Theatre/Photo: [email protected]

Jedan od najpoznatijih svetskih progressive metal bendova Dream Theater objaviće svoj 15. studijski album, “A View From The Top Of The World”, 22. oktobra.

Album sa sedam pesama označava i drugi studijski album u saradnji sa InsideOut Music/Sony Music. Omot izdanja je kreirao dugogodišnji saradnik benda Hju Sajm (Rush, Iron Maiden, Stone Sour), a producirao ga je Džon Petruči.

Počinje nova gitarska era? Dream Theater snimaju novi album s gitarom sa 8 žica…

Grupa Deram Theater koju čine Džejms Labri, Džon Petruči, Džordan Rudes, Džon Majung i Majk Mangini, bio je usred rasprodate svetske turneje na kojoj su promovisali njihovo poslednje izdanje “Distance Over Time” i 20. godišnjice “Scenes From A Memory” kada je globalna pandemija zaustavila svet. Muzičari su se našli kod kuće, sa Labrijem u Kanadi i ostatkom grupe u Sjedinjenim Državama. Kako je sudbina htela, upravo su završili izgradnju DTHK -a (sedište benda) – kombinaciju studija za snimanje uživo, prostora za probe, kontrolne sobe, skladišta opreme i kreativne košnice. Tako je Labrij u Kanadi prvo komunicirao sa  bendom preko Zooma na monitoru u DTHK -u. U martu 2021. odleteo je u Njujork, otišao u karantin i snimio svoj vokal “jedan na jedan” sa Petručijem.

A View From The Top Of The World, cover
A View From The Top Of The World, cover

– Mi jednostavno volimo da sviramo na svojim instrumentima – poručuje Petruči. – To nikada ne nestaje. Volim da budem kreativan, pišem i vežbam taj deo svog uma. Radili smo ovo dugo vremena i ne uzimamo to zdravo za gotovo. Kad god se okupimo, znamo da ne smemo razočarati sebe ili svoje fanove, pa uspevamo da se potrudimo još više.

– Svakom albumu pristupamo kao da nam je prvi – dodaje Labri. – Bila je to sjajna vožnja, ali nećemo stati.

HL/Izvor: loudersound.com

Previous post

Frka u Holivudu... Skarlet Johanson tužila kompaniju Disney zbog prikazivanja filma “Black Widow” na streaming platformi

Next post

Mile Kekin pred koncert na Tašu o svim duetima Hladnog piva: Josipa je impresivna, s Bajagom ću morati da ponovim...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *