Home»Muzika»Artista u pravom smislu te reči… Pogledajte kako izgeda internet portal za umetnost i dizajn Džeka Vajta

Artista u pravom smislu te reči… Pogledajte kako izgeda internet portal za umetnost i dizajn Džeka Vajta

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Facebook@jackwhite
Photo: [email protected]

Jack White Art & Design je novi internet portal koji pokazuje sva kreativna nastojanja frontmena grupe White Stripes, uključujući dizajn sopstvenog nameštaja, grafički dizajn, skulpture i još mnogo toga.

Ovaj internet portal uključuje brojne kreacije koje nikada pre nisu prikazane u javnosti, a sadrže delove koje uključuju industrijski dizajn, dizajn enterijera, nameštaj i presvlake, grafički dizajn, instrumente, skulpture, vinile, filmsku režiju i fotografiju.

DŽEK VAJT NAJAVIO NOVI LIVE ALBUM PESMOM “MISSING PIECES”

Na ovim internet stranicama nalazi se i kuglana koju je po meri u Nešvilu kreirao Vajt lično osobno, kao i kancelarije i trgovine za njegovu izdavačku kuću Third Man Records, takođe u Nešvilu i Detroitu.

CRNO-BELI SVET… DŽEK BLEK I DŽEK VAJT SNIMILI ZAJEDNIČKU PESMU

Ben Blekvel, jedan od ćelnih ljudi diskografske kuće Third Man Records koji je sarađivao s Vajtom prilikom uređivanja prostorija Third Man Records tim  povodom je izjavio:

– Sarađivati s Džekom Vajtom i gledati ga kako radi na bilo čemu znači svedočiti umu umetnika dok istražuje i rešava probleme. U stolariji i dizajnu enterijera, biti prisuran sa Vajtom toekom procesa zamišljanja, hipoteze i naginjanje glave mogu biti i nadahnjujući i izluđujući. Nema razloga da zgrada treba da ima akustične pločice, limene plafone ili sjajne žute podove. Ali nije u tome stvar. Poenta je napraviti nešto lepo. Bilo ko može da kupi zgradu i započne posao s prodajom pilećih nogica, ali zauzeti prazan prostor, kako bi zamislio kako biste želeli da izgleda, ne samo vizuelno, već prostorno, tekstualno, iskustveno i oblikuje tu viziju, skrećući povremeno, držeći arhitekte i izvođače na nogama i ljude poput mene, koji moraju da nađu ljubazan način da kažu “Ne Džek, mislim da mašina za maglu ne bi bila dobra ideja za zalivanje biljaka” A onda da ga čujem kako to objašnjava, kroz prozor, gledajući ljude na ulici, uz uske reflektore nad svakom pojedinačnom presom, ukazujući na lepotu i kinematografski kvalitet koji želi da istakne u ovoj situaciji. Većinu vremena sam govorio: “Kad to tako kažete, zvuči prilično impresivno”.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Ada na reci Uni čeka rokere... Prvi Kamp Šot River Spleš Festival 6. i 7. avgusta u Novom Gradu

Next post

Sajmon se povukao, ili su ga ugasili? U svakom slučaju, "X Factor" prestaje da se prikazuje u Britaniji posle 17 godina

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *