Ada na reci Uni čeka rokere… Prvi Kamp Šot River Spleš Festival 6. i 7. avgusta u Novom Gradu

0
115
Kamp Šot River Spleš Festival
Kamp Šot River Spleš Festival

Prvi Kamp Šot River Spleš Festival održaće se u Novom Gradu, na samoj obali reke Une, 6. i 7. avgusta 2021 godine. Festival će da ugosti 6 regionalnih cover bendova, a organizatori očekuju oko 1.000 posetilaca iz celog regiona.

Sama ideja o nastanku festivala je potekla od strane mladih muzičara Vedrana Đurašinovića (20) i Davida Crnobrnje (22), rođenih i odraslih u Novom Gradu, gradu na 2 reke – Sani i Uni.

– Muzičari smo još od malih nogu, te smo zajedno od u srednjoj školi pokušavali da osnujemo bend u našem gradu, međutim neuspešno. Na svirke i festivale smo morali da putujemo u okolne gradove i uvek se odričemo mnogo toga kako bi slušali naše omiljene izvođače. Izrevoltirani manjkom RnR događaja u našem gradu, uzeli smo stvari u svoje ruke i počeli organizaciju Kamp Šot River Spleš Festivala – kaže Vedran.

Vedran Đurašinović i David Crnobrnje, organizatori festivala/Photo: Promo
Vedran Đurašinović i David Crnobrnje, organizatori festivala/Photo: Promo

Festival je dobio ime po sada već kultnom citatu frontmena benda Brkovi, Šemse 69, koji glasi :

“Voleo bih ja da Iron Maiden sviraju u Bihaću, na Uni, da se to zove Kamp šot river spleš festival i da svi imamo dugu kosu!”.

– Mi smo odlučili da uputimo upit za prava korišćenja tog naziva festivala, te smo dobili pozitivan odgovor i mnogo podrške od Brkova – kaže Vedran.

Festival će prve večeri ugostiti BIP i Raciju iz Banjaluke, kao i bend KOB iz Kostajnice. Drugo veče je rezervisano za mladi bend iz Prnjavora pod nazivom Deminutiv, grupu Retro iz Bihaća i bend Infuzija iz Bratunca. Osnivači festivala kažu da im je ideja da, pored toga da se festivalom održi duh RnR muzike u njihovom gradu, mladim i perspektivnim bendovima pruže priliku da se promovišu i prenesu svoje lične priče putem njihove Instagram i Facebook stranice.

Kamp Šot River Spleš Festival
Kamp Šot River Spleš Festival

– Pored bendova, pažnju obraćamo i na 20 mladih volontera koji su ključni za realizaciju samog festivala, oni su dokaz da omladine u Novom Gradu ima, da je vredna i da ume da promeni generalno pasivnu sredinu u našem gradu – kažu oni.

Specifičnost festivala, pored činjenice da čitava organizaciona i volonterska ekipa ne prelazi starosnu granicu od 22 godine, jeste da je bina pozicionirana na prirodnoj peščanoj adi u samom koritu reke Une. Festival će imati festivalsku zonu, unutar koje će se nalaziti i prostor za kampere, koji će veče moći da provedu ispod zvezda i pored bisera prirode, reke Une.

Kamp Šot River Spleš Festival
Kamp Šot River Spleš Festival

Ulaznice je moguće kupiti na dan festivala, na ulazu u festivalsku zonu. Za one hrabre organizatori će ponuditi noćno kupanje i vožnju lađom, plovilom karakterističnim jedino za reku Unu.

Kamp Šot River Spleš  će pratiti i filmska ekipa iz Banjaluke, koja će na kraju od materijala napraviti dokumentarac o festivalu

– Festival ne planiramo samo realizovati ove godine, jer već imamo u planu datume i line-up za iduću godinu. Krajnji cilj nam je da Novi Grad dobije svoj kultni festival, kakav već poseduju okolni gradovi kao sto su Prijedor koji ima Garde i ŠA Fest i Banjaluka koja ima Banjalučke dane muzike i piva. Publici možemo da poručimo ovo – da dođu i vide naš prelepi gradić na obali Une, podrže ovakav nesvakidašnji događaj i da se odlično provedu. Vidimo se 6. i 7. avusta u Novom Gradu! – poručuju Vedarn i David.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime