Snima se nastavak “Isterivača đavola”… U novu trilogiju uloženo 400 miliona dolara

0
112
Oglasi
Isterivač đavola/Photo: screenshot
Isterivač đavola/Photo: screenshot

Kako javlja The New York Times, dogovoreno je snimanje filmske trilogije utemeljene na hororu “Isterivač đavola” (The Exorcist) iz 1973. godine koji je režirao Vilijem Fridkin. Kako se saznaje, Elen Berstin ponoviće ulogu koju je imala u originalnoj verziji filma, gde je glumila majku deteta koju je obuzeo đavo. U novoj verziji Lesli Odom Jr glumiće oca koji traži pomoć jer mu se ćerka našla u istoj situaciji.

KONAČNO, DIJETA IZ FOTELJE! Gledanje horora topi kalorije… Znate li koliko? Mnooogo više nego što mislite…

Predviđa se da će kompanija Universal na tu trilogiju potrošiti blizu 400 miliona dolara a režiraće je Dejvid Gordon Grin koji je ujedno režirao i poslednju trilogiju “Noć veštica” s Džejmi Li Kertis u glavnoj ulozi. Prvi deo te nove trilogije prikazan je 2018., drugi stiže u bioskope kasnije ove godine dok se treći deo očekuje sledeće godine. Posle toga, 2023. godine, u bioskope dolazi prvi deo trilogije “Isterivač đavola”.

Tihi odlazak “Isterivača đavola”…. Preminuo sjajni švedski glumac Maks Fon Sidou

Reditelj je rekao kako je to nastavak filma iz 1973. godine koji je bio nominovan za nagradu Oskar u 10 kategorija a osvojio je onaj za najbolji adaptirani scenario. Dugo vremena, sve do 2017. i filma “TO” bio je horor s najvećom zaradom na bioskopskim blagajnama. Scenario za film Grin je napisao u vreme pandemije. I dok bi prvi deo trilogije “Isterivač đavola” bio prikazan u bioskopima, predviđa se da će drugi i treći deo biti prikazani na streaming platformi Peacock koja je u vlasništvu kompanije Universal.

Reakcije na najavu snimanja ove trilogije su raznolike zbog čega se oglasio i Džejson Blum čija će kompanija Blumhouse producirati novu verziju “Isterivača đavola”.

– Mislim da će svi skeptici biti prijatno iznenađeni. Imali smo skeptike i u slučaju filma “Noć veštica” pa ih je Dejvid uverio u suprotno. Mislim da će se predomisliti i u slučaju filma “Isterivač đavola” – rekao je Blum.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime