Home»Muzika»Pokrenut Gibson Records… Posle 127 godina čuveni proizvođač gitara krenuo u diskografiju, prvo izdanje je – Sleš

Pokrenut Gibson Records… Posle 127 godina čuveni proizvođač gitara krenuo u diskografiju, prvo izdanje je – Sleš

4
Shares
Pinterest Google+
Gibson Records, logo
Gibson Records, logo

Tokom poslednjih 127 godina, Gibson – kultni američki brend instrumenata – sinonim je za stvaranje i oblikovanje zvuka u različitim žanrovima muzike i generacijama svirača. Gibson je u ponedeljak najavio lansiranje Gibson Recordsa, sa sedištem u Music City-ju, u Nešvilu, Tenesi, u strateškom partnerstvu sa BMG-om.

Tokom protekle dve i po godine, Gibson je pokrenuo uspešne muzičke inicijative izgrađene oko njihovih legendarnih brendova, vrhunskih gitara i neverovatnih umetnika. A da se i ne spominju inicijative koje su ponovo pokrenule bazu obožavalaca Gibson i muzičku zajednicu u celini, uključujući Gibson Collection Collections, Gibson TV, Gibson App, Gibson Generation Group (G3), Gibson Gives i novootvorenu Gibson Garage u Nešvilu. Gibson Records je sledeći važan korak u doprinosu razvoju umetničkih partnerstava.

Gibson redizajnirao i pustio u prodaju dve kultne Hendriksove gitare – Flying V i SG Custom

Kultna muzika koja je inspirisala generacijske pokrete snimana je Gibson gitarama od nastanka snimljene muzike. Gibson Records će sarađivati sa umetnicima Gibsona na stvaranju, snimanju i promociji njihove muzike obožavaocima širom sveta, šireći snagu njihove muzike, stvarajući, gradeći i isporučujući muziku usmerenu na gitaru.

Gibson Records je takođe objavio da je sklopio strateško partnerstvo za izdavanje sa BMG, četvrtom najvećom muzičkom kompanijom na svetu.

– Pokretanje izdavačke kuće koja služi našim umetnicima prirodna je evolucija naše 127 godina istorije. Gibson Records će sarađivati sa umetnicima Gibsona na hvatanju, snimanju i promociji njihove muzike u partnerstvu sa umetnicima – kaže Cezar Gueikian, brend predsednik Gibson Brands. – Gibson Records će zadržati sve nas u Gibsonu usredsređenim na kulturu naše umetnice koja je angažovana i povezana sa muzikom. Uzbuđeni smo što ćemo pokrenuti Gibson Records, objavljujemo da je Sleš naš prvi potpisani umetnik i da smo sklopili partnerstvo sa izdavačkom kućom sa BMG.

Kad se sretnu dobar gitarista i Gibson Les Paul dogodi se – magija… 10 najboljih stvari svih vremena odsviranih na kultnoj gitari

– Čast mi je da budem prvo izdanje u novom Gibson Recordsu – kaže Sleš. – To je sigurno zenit u našem partnerstvu i pošto sam toliko dugo blisko sarađivao sa Gibsonom, znam da će to biti etiketa koja iskreno podržava svoje umetnike. Ne samo mene, već i sve umetnike sa kojima odluče da rade. Savršeno je.

Sleš/Photo: Gibson Records promo
Sleš/Photo: Gibson Records promo

Partnerstvo sa Gibson Records-om i BMG-om predstavlja uzbudljivu i jedinstvenu priliku za istraživanje novih ideja za marketing i promociju ploča – dodaje Džef Varner, suosnivač Revelation Management Group (dugogodišnji menadžer kompanije Slash). – To pokazuje stvarnu posvećenost Gibsona prema zajednici umetnika i služiće kao model za buduća izdanja izvođača. Rad sa Cezarom i Gibsonovim timom pružio je novi pristup načinu na koji možemo podržati izdanje albuma.

Rat za Firebird… Gibson i Warwick na sudu zbog prava na dizajn legendarne gitare

– BMG čestita Gibsonu na pokretanju njihove nove etikete i ponosan je što sarađuje sa Gibson Recordsom na njihovom uvodnom izdanju albuma – kaže Tomas Šerer predsednik BMG marketinga, Njujork i Los Anđeles. – Ovo je savršeno poklapanje između dva svetska brenda sa nenadmašnim poštovanjem prema kultnim umetnicima i poštovanjem prema njihovom kreativnom talentu. Uzbuđeni smo što smo svetski partner za novi album Sleša sa Miles Kennedy and Conspirators i radujemo se isporuci njihove nove muzike za obožavaoce svuda po svetu.

HL/Izvor: blabbermouth.net

Previous post

Bubnjar Džoi Džordinson, jedan od osnivača Slipknota, preminuo u 46. godini

Next post

Metallica podelila još dve pesme sa albuma supercovera "Blacklist"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *