Home»Muzika»Konačno potvrđen novi datum… Nik Mejson stiže 1. juna 2022. u Beograd

Konačno potvrđen novi datum… Nik Mejson stiže 1. juna 2022. u Beograd

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Legendarni Nik Mejson, autor, osnivač, bubnjar i najdugovečniji član legendarnog benda Pink Floyd, potvrdio je novi datum i novo mesto održavanja koncerta u Beogradu.

Turneja “Nick Mason’s Saucerful of Secrets” koja se zbog pandemije pomerala sa 2020. godine na 2021. pa potom na 2022. godinu upravo je dobila potvrdu novih datuma među kojima je i naš glavni grad, a mesto održavanja koncerta je Belexpo centar.

Projekat “Nick Mason’s Saucerful of Secrets” imao je svoju premijeru u Londonu u maju 2018. godine. To je bio prvi Mejsonov naastup od 2005. kada je zajedno sa Pink Floydom svirao na Live 8 koncertu.

Nik Mejson je jedini član Pink Floyda koji je bio u svim postavama benda od njihovog osnivanja pa sve do poslednje turneje.

Stvorivši jedinstven i neponovljiv zvuk koji se najčešće opisuje kao art rok ili progresivni rok, Nik Mejson je sa Rodžerom Votersom, Dejvidom Gilmorom, Ričardom Rajtom i Sidom Baretom, postao muzički besmrtnik i jedan od najznačajnijih muzičara 20. veka.

Photo: Saucerful of Secrets Facebook (promo, Charm Music Serbia)
Photo: Saucerful of Secrets Facebook (promo, Charm Music Serbia)

U 2018. godini započeo je svetsku turneju sa projektom koju je nazvao po drugom albumu grupe Pink Floyda “A Saucerful of Secrets” (1968).

Mejson je za ovaj projekat sastavio supergrupu od podjednako uspešnih i poznatih svetskih muzičara. Supergrupu koja zajedno sa Mejsonom dolazi u Beograd predvodi Geri Kemp (Spandau Ballet), a ostali članovi su Li Haris (The Blockheads), basista Gaj Prat (koji je radio s Pink Flojdom posle odlaska Rodžera Votersa i u solo projektima Dejvida Gilmora) i Dom Beken koji je bio saradnik Rika Rajta.

“Nick Mason’s Saucerful of Secrets“ vraća se najinovativnijoj fazi Pink Floyda i donosi koncertnu interpretaciju albuma od “The Piper at the Gates of Dawn“ do “Obscured by Clouds“.

Pošto se radi o preseku sedam albuma legendarne grupe (od ukupno 15 studijskih izdanja), Nik Mejson publici nudi najekstenzivnije i najzanimljivije koncertno iskustvo jednog od najznačajnijih i najvećih rok bendova svih vremena.

Prem rečima samog Mejsona, “Saucerful of Secrets“ njegovo je vraćanje omiljenim pesmama na koje je ponosan.

Ulaznice su u prodaji preko mreže Ticket Vision, kao i online na tickets.rs, po ceni od 3200 dinara za parter i 4900 dinara za mesto ispred bine.

Ulaznice kupljenje za koncert Nika Mejsona u Sava Centru, najavljen prvobitno za 2020, a onda i 2021. godinu, ostaju važeće i za novi koncert 2022. godine u Belexpo centru.

Oni koji imaju ulaznice u kategorijama od 3800, 4200, 4500 i 4900 dinara, imaće mesto u prostoru ispred bine, a oni koji imaju ulaznice od 2200, 2500 i 2900 dinara, moći će bez zamene da prate koncert iz partera.

Za one koji ne žele da zadrže svoje ulaznice, refundacija će biti moguća u periodu od 28. jula do 15. septembra, na tickets.rs blagajni Doma omladine i Ušća, kao i preko mejla [email protected] za online kupljene ulaznice.

Ukoliko ste ulaznicu kupili na blagajni Sava Centra, a želite refundaciju, obratite se na mejl: [email protected]

Previous post

Majk Hou, frontmen benda Metal Church, preminuo u 55. godini

Next post

Goran Vasović, frontmen grupe Eva Braun, postao počasni građanin Bečeja

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *