Home»Muzika»Hrvatski muzičar Dino Jelusić je zvanično novi član Whitesnakea… Koverdejl: Zavolećete ga!

Hrvatski muzičar Dino Jelusić je zvanično novi član Whitesnakea… Koverdejl: Zavolećete ga!

5
Shares
Pinterest Google+
Whitesnake/Photo: whitesnake.com
Whitesnake/Photo: whitesnake.com

“Dino Jelusick je pevač/multiinstrumentalista iz Hrvatske. Član je multi platinaste grupe Trans-Siberian Orchestra i prethodno je bio deo Dirty Shirleya (sa Džordžom Linčom), Animal Drivea i snimao sa mnogim drugima. Dino peva, svira i snima od 5. godine. Osim što je frontmen, glavni instrument su mu klavijature, ali takođe svira bas, gitaru i bubnjeve. Završio je muzičku akademiju i bavio se pozorištem” – napisali su iz Whitesnakea na svom zvaničnom web sajtu, a prenosi highwaystarmagazine.org.

Koverdejlova bela zmija guta gitariste… Kroz Whitesnake ih je do sada prošlo – čak 12!

Dino kaže da su na njega uticali Whitesnake i Dejvid Koverdejlod malih nogu.

– Izuzetna mi je čast što sam deo jednog od mojih omiljenih bendova svih vremena. Telefonski poziv od Dejvida Koverdejla je nešto o čemu svaki pevač i muzičar moje generacije može samo da sanja, i dalje se osećam potpuno nestvarno. Jedva čekam da krenem na put sa Whitesnakeom i kao što mi je sam veliki DC rekao, da dam deo svog identiteta zvuku ovog kultnog benda.

I am beyond honoured to be part of one of my favourite bands of all time. To get the phone call from David Coverdale is…

Posted by Dino Jelusick on Tuesday, July 27, 2021

“Apsolutno mi je drago što mogu da poželim dobrodošlicu izuzetno nadarenom DINO JELUSICK u Whitesnake. Oči i uši su bile uprte na njega otkako smo pre dve godine zajedno svirali u Zagrebu. Zavolećete ga!” – prokomentarisao je Dejvid Koverdejl.

Dino je poznat po tome što mu je Koberdejl jedan od velikih uzora, pa je čak i prošle godine tokom svojih jamova, zajedno sa gitaristom Whitesnakea Džoelom Hokstrom, kao i Virdžilom Donatijem i Tonijem Frenklinom (svirao bas gitaru na Koverdejlovom albumu iz 2000. godine “Into the Light”) obradio legendarnu pesmu “Stormbringer”, ali i sa svojom doskorašnjom grupom Animal Drive – “Judgment Day”.

HL/Izvor: highwaystarmagazine.org

Previous post

Bajaga, Meduza i Satori na otvaranju Sea Dance festivala

Next post

Sanjari u Resavskoj... 58. Oktobarski salon predstavlja umetnike u Muzeju grada Beograda

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.