Zvanično saopštenje organizatora ŠA Festa – Nećemo se družiti ni ove godine

0
62
Photo: Promo (Ša Fest)
Photo: Promo (Ša Fest)

Prijedorski ŠA Fest je jedinstven festival posvećen Daliboru Popoviću Mikši. Zašto ŠA? ŠA je bio potpis Mikšinih radova. ŠA znači muzika, ŠA su slike, ŠA je zvuk saksofona, ŠA je emocija. ŠA je festival muzike i umjetnosti koji slavi Mikšin život.

Festival je osnovan 2018. godine u gradu na Sani u sećanje na umetnika koji je svojim postojanjem i stvaranjem proslavio svoj grad i svoje sugrađane učinio ponosnim.

Nažalost, ŠAjni pipl, ni ove godine (kao ni prošle), nećemo se družiti u Prijedoru. Saopštenje organizatora Ša Festa prenosimo u celini:

Dragi prijatelji ŠA Festa,

Zahvaljujemo vam na konstantnoj podršci, emotivnim porukama i komentarima koje svakodnevno dobijamo. Snaga jednog festivala je upravo njena publika i dobra energija.

Kada se u moru lijepih poruka nađu i one koje nisu utemeljene na činjenicama, iako bismo to najradije zaboravili i posvetili se planiranju i organizaciji Festivala, ipak moramo da reagujemo…

ŠA Fest je memorijalni, umjetnički i muzički festival koji pored višednevnog  festivalskog programa, putem Fonda D.P. Mikša podržava i stipendira  mlade umjetnike. Kao manifestacija od javnog interesa, prepoznat je i podržan od strane gradskih, lokalnih i državnih institucija, medija i sponzora, ali prije svega građana Prijedora, regije i dijaspore.

Postojanje ŠA Festa ni u kom slučaju nije dovedeno u pitanje, nije izgubio podršku, niti je dio bilo koje političke priče ili opcije. Ove godine, tim ŠA Festa donio je ni malo jednostavnu odluku da iz objektivnih razloga održavanje Festivala odgodi za 2022. godinu. Razlozi za ovakvu odluku tima proističu najviše iz činjenice da kompleksnost organizacije programa na planiranih šest festivalskih zona ne može zadovoljiti poštovanje minimuma epidemioloških mjera propisanih od strane Republičkog štaba za vanredne situacije RS koji su još uvijek na snazi, a koje smo odlučili da poštujemo.

U ovom trenutku aktivno radimo na pripremama za sljedeću godinu te programu koji treba da bude još veći i bolji od viđenog, ali i konkursima za stipendije za mlade umjetnike, programe podrške muzičarima, kao i ostalim aktivnostima vezanim za rad Udruženja i Fonda.

ŠA Fest postoji i postojaće zbog ljudi koji vjeruju u njega, koji vjeruju u muziku i umjetnost i koji vjeruju da sami sebi možemo napraviti mjesto i ambijent boljim i ugodnijim za život.

I zato ne brinite, ŠA nastavlja dalje uz podršku svoje vjerne publike, bendova, glumaca, volontera, umjetnika, gradonačelnika, lokalnih i državnih institucija, menadžera, sponzora, javnih kulturnih ustanova, partnera, ali i svih onih koji na bilo koji način sumnjaju u ŠA Fest.

Vidimo se iduće godine na najboljem muzičkom i umjetničkom festivalu u regiji. Vjerujete u nas i budite nam podrška kao što ste to oduvijek i bili!

ŠA GOES ON!  

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime