Home»Film»Vraća se Zmija Plisken… Džon Karpenter namarava da snimi “Escape From New York” 3 i 4

Vraća se Zmija Plisken… Džon Karpenter namarava da snimi “Escape From New York” 3 i 4

4
Shares
Pinterest Google+
Escape-From-New-York-promo
Escape-From-New-York-promo

Filmski veteran Džon Karpenter, nedavno je rekao da ima na umu još priča o liku Kurta Rasela iz “Bekstva iz Njujorka” Snejka Pliskena.

Karpenter čija je opsežna biografija započela 1970-ih, uspeo je da naučno-fantastični/akcioni klasik učini uspešnim naslednikom svog horor filma “Halloween” iz 1978. U novije vreme, Karpenter se vratio kao izvršni producent i konsultant za “Noć veštica” 2018. godine, direktnom nastavku njegovog originalnog horor filma koji je ignorisao sve ostale nastavke koji su usledili nakon njega.

THERE’S SOMETHING IN THE FOG… AGAIN… DŽON KARPENTER: OTVOREN SAM ZA IDEJU NASTAVKA “MAGLE”

Karpenter je prvobitno napisao scenario za “Escape From New York” 1976. godine na talasu skandala Nikson Watergate, ali prema reditelju, “niko to tada nije želeo. Bilo je previše nasilno, previše zastrašujuće, previše čudno”.

Kada je film konačno objavljen 1981. godine, bio je to uspeh i kod kritike i kod publike, koji je inspirisao druge ikone pop kulture, poput “Neuromancera” autora sajberpanka Vilijema Gibsona i seriju video igara “Metal Gear”. 1996. godine, Karpenter i Rasel su se ponovo okupili za nastavak “Escape From L.A.”, ali nažalost, nisu uspeli da postignu ni približno isti nivo uspeha ili priznanja kao njegov prethodnik.

KARPENTERE, TI SI ZA SVE KRIV… ANTOLOGIJSKA HOROR TEMA U OBRADI TRENTA REZNORA I ATIKUSA ROSA

Iako se čini da Karpenterovo delo doživljava značajan preporod, sa kontinuiranim nastavkom franšize za “Noć veštica”, čini se da se filmski um sada vraća natrag u još jednu od njegovih hit franšiza. U nedavnom intervjuu za Total Film, Karpenter je priznao da za Raselovog kultnog antiheroja još uvek može biti prostora.

– On je lik koji Kurt strastveno voli. Ubedio me je da nastavim. Verovatno postoji treća ili možda čak četvrta priča o Zmiji. Ne znam da li ćemo ikada uspeti, ali mislim da zaslužuje to – rekao je čuveni reditelj.

Previous post

Robert Smit o svojoj "najgoroj" pesmi:  Napisao sam je kao poklon za venčanje mojoj dragoj, ali nije ispala baš najbolje... u šoku sam što je ljudi vole

Next post

"Hot Summer"... Stigla je još jedna nikad ranije objavljena Prinsova pesma

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.