Home»Muzika»Pank je i živ i mlad… Buntovne princeze iz Linda Lindas objavile svoj prvi spot “Oh!”

Pank je i živ i mlad… Buntovne princeze iz Linda Lindas objavile svoj prvi spot “Oh!”

4
Shares
Pinterest Google+
Linda Lindas/Photo: Epitaph Records promo
Linda Lindas/Photo: Epitaph Records promo

Setite se svojih tinejdžerskih godina: šta ste radili? Najverovatnije ništa tako kul kao formiranje pank benda koji su pohvalili Hejli  Vilijams, Questlove i Ketlin Hana, kao što je to slučaj s klinkama iz LA – The Linda Lindas.

Posle viralnog nastupa u Javnoj biblioteci Los Anđelesa, njihove originalne pesme “Racist Sexist Boy” eksplodirala je mreža, a grupa (Mila de la Garza – 10, Eloiz Vong – 13, Lusija de la Garza – 14 i Bela Salazar – 16) je na stolu dobila ugovor od legendarne punk izdavačka kuće Epitaph.

Mlade, brze, besne… Ženski tinejdž bend Linda Lindas prodrmao kavez – pesmom “Racist Sexist Boy” osvojile svet i ugovor sa Epitaph Recordsom

“Oh!” je njihova prva pesma za ovu etiketu, numera koja koristi istu energiju nemira njihovog viralnog nastupa, a stigla je sa živopisnim video zapisom koji sadrži pozadinu koju su ručno slikale devojke i skejtborder i fotograf Raj Barbi. To je jedna od prvih pesama na kojoj su zajedno radile tokom pandemije, kažu u bendu, “maskirani i distancirani na prednjem tremu kuće”.

Linda Lindas/Photo: Epitaph Records promo
Linda Lindas/Photo: Epitaph Records promo

– Počelo je sa glavnim rifom i progresijom koju je Bela donela bendu. Eloiz je napisala stihove, a Lusija i Mila horske delove. Pesma govori o pokušaju da nekome pomognete i da vam on to oduva u lice – kažu one.

Govoreći o njihovom meteorskom uspehu, Lusija je rekla:

– Ljudi su nam se obratili iz celog sveta – puno poruka dobijamo od devojčica, ali dobijamo i poruke baka. Uvek se nadamo da će muzika koju objavljujemo inspirisati druge mlade devojke, ali takođe želimo da se svima učini da mogu da učine bilo šta, bez obzira na godine.

Pogledajte video za “Oh!”:

HL/Izvor: dazeddigital.com

Previous post

Jedvačekanje... Najnoviji trejler za novu "Dinu" - 4,5 miliona pregleda za 24 sata

Next post

Lordi objavila novu pesmu "Stoned at the Nail Salon", album "Solar Power" stiže 20. avgusta

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *