Home»Muzika»Erik Klepton, jasno i glasno: Neću da sviram tamo gde od publike zahtevaju kovid potvrde

Erik Klepton, jasno i glasno: Neću da sviram tamo gde od publike zahtevaju kovid potvrde

9
Shares
Pinterest Google+
Erik Klepton/Photo: YouTube scpreenshot
Erik Klepton/Photo: YouTube scpreenshot

Jedan od najpoznatijih gitarista na svetu imao je lošu reakciju na vakcinu, nakon čega je odlučio da neće podržavati mere prema kojima svi posetioci koncerata moraju da prilože potvrde o vakcinaciji.

Slavni muzičar Erik Klepton najavio je kako neće svirati na koncertima koji od posetilaca zahtevaju kovid propusnice, odnosno, potvrde o vakcini.

DRAMA SLAVNOG GITARISTE: ERIK KLEPTON OTKRIO DA GUBI SLUH

Kao razlog naveo je svoje iskustvo s užasnim nuspojavama vakcina kao i tvrdnje da su vakcine sigurne nazvao propagandom. Sve je to izložio u pismu italijanskom arhitekti Robinu Monotiju Graciediju, koji je takođe javno ustao protiv vakcina i s Kleptonovom dozvolom pismo i objavio.

“Nakon prve doze AstraZeneka vakcine imao sam jake nuspojave koje su trajale deset dana. Nakon što sam se oporavio, rečeno mi je da do druge doze mora proći još 12 nedelja. Ipak sam drugu dozu primio nakon samo šest nedelja, a reakcija je ponovno bila katastrofalna. Trnule su mi ruke i noge, a gotovo dve nedelje bio sam potpuno bespomoćan i bojao sam se da nikada više neću moći da sviram. Inače patim od periferne neuropatije i nisam ni trebao da priđem toj igli, ali propaganda me uverila da je vakcina sigurna za sve… “, napisao je gitarista koji navodi kolegu muzičara Vana Morisona kao osobu koja mu je otvorila oči o vakcini. Svoju odluku da neće svirati na koncertima koji zahtevaju potvrde o vakcinaciji Klepton je objavio nakon što je britanski premijer Boris Džonson najavio kako će od septembra svi posetioci koncerata i noćnih klubova morati da pokažu potvrdu o vakcinaciji.

– Posle te objave osećao sam se obvezanim da kažem da neću nastupati ni na jednom mestu gde se diskriminiše publika – zaključio je Klepton.

HL/Izvor: rollingstone.com

Previous post

Nije savršeno, ali je dovoljno blizu... Ovo su 10 najboljih pesama snimljenih iz jednog pokušaja

Next post

Sleš proslavio 15 godina bez droge, a Guns N’ Roses u prodaju pustili liniju bongova i pribora za pušenje (?!)

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *