Home»Muzika»Basista Deep Purple, Rodžer Glover, najavio reizdanje solo albuma “Snapshot” sa prethodno neobjavljenim demo numerama

Basista Deep Purple, Rodžer Glover, najavio reizdanje solo albuma “Snapshot” sa prethodno neobjavljenim demo numerama

5
Shares
Pinterest Google+
Deep Purple (Štark Arena)/ Photo: AleX
Rodžer Glover, Deep Purple (Štark Arena)/ Photo: AleX

Skoro 20 godina posle objavljivanja svog četvrtog samostalnog albuma, Rodžer Glover najavio je dugo očekivano reizdanje “Snapshota”. Album izlazi 8. oktobra na CD-u, a vinil stiže 19. novembra.

Basista Deep Purple udružio je snage sa Guilty Party, pevačem Rendalom Brambletom, svojom ćerkom Džilijan i gitaristom Vorenom Hajncom, između ostalih, da bi napravio ovaj blues rock album. To je pravi vrhunac Gloverove solo karijere, začinjen sving, reggae i jazz uticajima.

Deep Purple su s ovom pesmom napravili prvi veliki posao… a malo se zna da je reč o – obradi. Evo kako zviči original…

Ponovno izdanje dolazi sa velikim dodacima, jer ne samo da vraća ovih 14 divnih bluz pesama, već dolazi i u potpunosti remasterizovano sa pet prethodno neobjavljenih bonus demo numera, koje album prikazuju u potpuno novom svetlu. Nove beleške samog Glovera upotpunjuju dodatni sadržaj i daju uvid u postupak snimanja i pisanja pesama iza ovog albuma. Album će takođe biti prvi put objavljen na vinilu, sa novim umetničkim dizajnom.

Rodžer Glover,Snapshot, cover
Rodžer Glover,Snapshot, cover

Prošlog decembra, Glover je potvrdio da još uvek planira da objavi svoju autobiografiju.

– Igrao sam se sa pisanjem knjige već nekoliko godina, ali zapravo nisam puno učinio po tom pitanju – rekao je u novom intervjuu koji je objavljen na YouTube kanalu diskografske kuće earMUSIC.  – Ali od ove pandemijske situacije i zaglavljivanja kod kuće, zapravo sam počeo sa puno energije i jako sam napredovao. Jedini problem je, koliko god napredovao, shvatam koliko toga još ima. To je vrlo važno. Došao sam do trenutka kada se pridružujem Purpleu. I puno toga je bilo lako, jer sam vodio dnevnike 60-ih. Dakle, puno beleški, lista koncerata i ostalog bilo je u dnevnicima. Ali kada sam se pridružio Purpleu, prestao sam da pišem, pa je sve to nestalo. Sve je ostalo samo u sećanjima, a to je teško.

Zajedno imaju skoro 400 godina, ali to nema nikakve veze… Deep Purple konačno objavili novi, 21. album – “Whoosh” i – pokidali

Poslednji album Deep Purple “Whoosh!” objavljen je u avgustu 2020. godine putem earMUSIC. LP je ponovo radio kanadski producent Bob Ezrin (Kiss, Pink Floyd, Alis Kuper), koji je takođe radio na prethodna dva studijska albuma benda, “Infinite” iz 2017. i “Now What?!” iz 2013. godine.

HL/Izvor: blabbermouth.net

Previous post

BELEF 2021- Beogradske letnje noći... Grupa dram 24. jula na stepeništu ispod Brankovog mosta

Next post

Tea predstavila video singl "Lagano", pesmu o bezbrižnosti i svetu bez problema

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *