Home»Life Story»Robert Plant otkrio: Tokom lockdowna sanjao sam Džona Bonama i svog pokojnog sina… bili su to veličanstveni trenuci

Robert Plant otkrio: Tokom lockdowna sanjao sam Džona Bonama i svog pokojnog sina… bili su to veličanstveni trenuci

4
Shares
Pinterest Google+
Robett Plant, Led Zeppelin/Photo: YouTube printscreen
Robett Plant, Led Zeppelin/Photo: YouTube printscreen

Robert Plant iz Led Zeppelina otkrio je kako je sanjao o druženju sa pokojnim Džonom Bonamom, opisujući te vizije kao “veličanstvene trenutke velikog olakšanja”.

Sine, vrati se kući, čeka te posao računovođe… Ovo mamino pismo i celu privatnu arhivu Robert Plant pripremio za objavljivanje – posle njegove smrti

Govoreći na svom podkastu Digging Deep, Plant je objasnio kako ga je restriktivnost zaključavanja dovela do lucidnih snova ispunjenih “neverovatnim pejzažima” i vizijama legendarnog bubnjara, koji je umro 1980. godine.

Među drugim figurama u njegovim snovima, objasnio je Plant, bio je i njegov sin Karak, koji je umro u petoj godini 1977. od stomačnog virusa.

Džon Bonam/Photo: wikipedia.org
Džon Bonam/Photo: wikipedia.org

Plant je objasnio:

– Sanjao sam da sam se vratio sa starim prijateljima, dosta njih, poput Džona Bonhama, poput mog oca, mog sina koji je otišao kada je imao pet godina. I bili su to veličanstveni trenuci velikog olakšanja – rekao je i dodao:

– Razlog što sam sada ovde je što mi se sviđa ono što radim, ali tu ide i određena putarina i cena. Istovremeno, to je mnogo bolje od računovodstva ili bilo čega drugog što bih mogao da radim. Ali to stvara neku vrstu energije u meni s kojom sam morao da manevrišem drugim delom svog bića – potčinim je, zaglavim u uglu. Jer sam uvek bio u pokretu i uvek sam planirao sledeću stvar. Pa izgleda da kad sam ponekad zaspao, bio sam na zaista sjajnom mestu … i otišao negde, i sad moram da se vratim i vraćam se nazad kroz ove neverovatne vizije.

Kako je legendarni Džon Bonam zapravo naučio da svira bubnjeve…

Objašnjavajući sopstveno lockdown iskustvo, Plant je rekao da je zaista imao sreće.

– Moj komšija, koji živi na 100 metara od mene – svirao je sa mnom i Bonzom (Bonam) šezdesetih godina. Mi smo kao porodica.

Inače, u septembru će biti objavljujena prva zvanična biografija Džona Bonama.

HL/Izvor: nme.com

Previous post

"Gripa Petrovljevih” Kirila Serebrenikova i "Kopilot” Ane Zohre Berahed danas na programu Festivala evropskog filma Palić

Next post

Objavljena zvanična satnica Palanačkog Dunav Festa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *