Home»Muzika»Koncert u čast Miše Aleksića… Riblja čorba i prijatelji 16. avgusta na Tašu

Koncert u čast Miše Aleksića… Riblja čorba i prijatelji 16. avgusta na Tašu

6
Shares
Pinterest Google+
Riblja čorba/ Photo: AleX
Riblja čorba/ Photo: AleX

U čast, jednog od osnivača i dugogodišnjeg člana benda Riblja čorba, koji nas je napustio prošle godine, na Tašu će se 16. avgusta održati “Koncert u čast Miše Aleksića” na kojem će nastupiti Riblja čorba sa prijateljima.

Miša Aleksić je bio i kompozitor i koproducent mnogih poznatih numera popularnog sastava, koje će se izvoditi na koncertu, a kako zbog pandemijske situacije ispraćaj u prisustvu prijatelja nije bio moguć, koncert  je način da se kolege i prijatelji, uz prisustvo verne publike, oproste od Aleksića kako dolikuje i to na njegov rođendan.

Frontmen grupe, Bora Đorđević, je opisao njihov odnos u nekoliko rečenica:
– Miša je bio mnogo više od člana benda. On nam je nikad prežaljeni brat. Nijedna odluka nije doneta bez njegovog mišljenja. Bio je izuzetan autor, tako da ćemo na koncertu svi izvoditi njegove kompozicije, a premijerno će biti izvedena poslednja pesma koju je napravio – “Dve gitare”.

Na ovom posebnom događaju, kao gosti će se pojaviti i poznata imena domaće rok scene: Momčilo Bajagić, Zvonimir Đukić, Nikola Čuturilo i Žika i Dragi Jelić.

Koncert organizuje Centar beogradskih festivala – CEBEF-a i Melos estrada, a ulaznice će biti u prodaji od četvrtka, 22. jula putem tickets.rs i na prodajnim mestima Ticket Visiona.

Celokupan prihod od ulaznica je namenjen porodici Miše Aleksića.

Previous post

Gibonni u "zbunu": Na Vembliju bilo 60.000 ljudi, a Olimpijske igre Tokiju bez publike? Sve zemlje imaju različite mere, to je ludost...

Next post

Coldplay video tizerom "Overtura" najavili izlazak novog singla i albuma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *