Home»TV»Autora serije “The Walking Dead” izbacili iz projekta, sad moraju da mu plate 200 miliona dolara odštete

Autora serije “The Walking Dead” izbacili iz projekta, sad moraju da mu plate 200 miliona dolara odštete

4
Shares
Pinterest Google+
Frenk Darabont/Photo: press promo, facebook
Frenk Darabont/Photo: press promo, facebook

Posle osam godina suđenja konačno je okončan sudski spor između Frenka Darabonta, autora tv serije “The Walking Dead” i televizijske kuće AMC koja je producirala seriju čija će 11. sezona uskoro početi da se prikazuje.

Ovo smo oduvek hteli da znamo… Evo kako izgleda audicija za ulogu zombija u seriji “The Walking Dead”

Darabont je posle prve dve sezone izbačen iz autorskog tima serije pa je podigao tužbu protiv tv kuće AMC tražeći procenat od zarade. Tražio je, zajedno s agencijom CAA koja ga zastupa, odštetu od 300 miliona dolara. Godinama je bilo jasno da su sudije sklonije njemu a ne tv kući AMC koja je zbog toga u jednom trenutku promenila advokatski tim. To im nije pomoglo, pa su oslučili da se nagode. Prema toj nagodbi AMC mora da plati Darabontu i njegovoj agenciji 200 miliona dolara.

ODUVALI GA K’O MASLAČAK… Producenti “The Walking Dead” odbili Slešovu pesmu

Frenk Darabont proslavio se u Holivudu režijom filma “The Shawshank Redemption”. Stvorio je neverovatno popularnu seriju “The Walking Dead” i kao autor učestvovao je u prvoj sezoni i polovini druge sezone, nakon čega je izbačen iz projekta. Smatrao da je on razvio ovu tv seriju koja je kasnije donela milijarde dolara tv kući AMC. U protekloj finansijskoj godini AMC je ostvario bruto zaradu od 2,8 milijardi dolara tako da zbog ovih 200 miliona dolara sigurno neće bankrotirati. Ali, predstoji im još jedan sudski spor, a to je onaj s Robertom Kirkmanom, autorom stripa na temelju koga je nastala serija. I on smatra da bi trebalo da bude bolje plaćen s obzirom da uspeh ove tv serije.

HL/Izvor; nacional.hr

Previous post

Posle odlaganja, odlaganja i odlaganja... Nipplepeople u avgustu stižu u Novi Sad i Beograd

Next post

Gibonni u "zbunu": Na Vembliju bilo 60.000 ljudi, a Olimpijske igre Tokiju bez publike? Sve zemlje imaju različite mere, to je ludost...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.