Home»Film»Klint Istvud najavio povlačenje? Na Twitteru napisao: Za mene je prekasno…

Klint Istvud najavio povlačenje? Na Twitteru napisao: Za mene je prekasno…

4
Shares
Pinterest Google+
Klint Istvud/Photo: Warner Bros. promo
Klint Istvud/Photo: Warner Bros. promo

Glumac Klint Istvud objavio je na svom Twitter profilu post koji su mnogi protumačili kao da se u 92. godini života oprašta od karijere na filmu.

Legendarni glumac je u objavi napisao: “Mislim da je ostariti graciozno vrlo važan talenat. Za mene je prekasno”, a njegova odluka rastužila je mnoge fanove.

Svoju bogatu karijeru, koja traje više od 60 godina, Istvud je započeo ulogama u vestern filmovima.

Pored glume, bavio se i režijom, a nagradu Američke filmske akademije, Oskara, dobio je čak pet puta.

Na velikom platnu je još od davne 1959. godine, iako mu početak karijere nije bio tako sjajan. Zbog ugovora s Univerzalom, po kojem je imao niske prihode, slavni glumac morao je da se bavi i drugim poslovima da skrpi kraj s krajem, pa je bio vatrogasac, radio u prodavnicama i kao spasilac.

U vesternima je počeo da glumi jer je producentima ličio na kauboja, a osim Džona Vejna, to nije nikome dotad tako uspelo.

YOU’VE GOT TO ASK YOURSELF ONE QUESTION: ‘DO I FEEL LUCKY?’… PROIZVOĐAČI “KANABIS PROIZVODA” ZLOPOTREBILI LIK I DELO KLINTA  ISTVUDA… A SAD ĆE GORKO DA SE KAJU

Glumio je u popularnoj “dolarskoj trilogiji” krajem 60-ih godina, a poznati pončo u kojem se pojavljivao tokom filmova nije opran, a kako je Istvud naveo, komad bi se raspao da su ga oprali.

Tokom karijere Istvud je često pokušavao da se bavi politikom, a podržao je Donalda Trampa u njegovom kandidovanju za Belu kuću, zbog čega su ga mnogi kritikovali.

Izjavio je kako se njegova verovanja protive nekim Trampovim potezima, te objasnio na kraju da nije toliko “za” njegovu politiku, već da se samo u nekim trenucima s njim slaže.

KNJIGA JE NASTALA ZA 11 DANA… A SVE ŠTO SE KASNIJE DOGODILO SPADA U ONO ŠTO SE ZOVE “FENOMEN JEDNOSTAVNE PRIČE”

Godine 1986. kandidovao se za gradonačelnika gradića u Kaliforniji i pobedio, a njegov najveći uspeh bilo je ukidanje zabrane prodavanja sladoleda u tom gradiću posle mnogo godina postojanja tog bizarnog zakona.

Tokom karijere bio je jedan od najplaćenijih glumaca u Holivudu, a jednako je uspešan bio i kao reditelj.

Za muziku u njegovim filmovima često je zaslužan njegov sin Kajl, koji je džez muzičar, a otac ga je u ranoj mladosti uveo u svet filma. Sam Istvud je talentovani muzičar, a u mnogim je filmovima i sam svirao numere.

Istvud je 2004. godine za film “Devojka od milion dolara” dobio sedam nominacija za Oskara. On je tada imao 74 godine i postao je najstarija osoba ikada koja je dobila Oskara za najbolju režiju.

Kad je reč o njegovim ulogama, bio je jako izbirljiv, a odbio je velike filmove poput onih o Supermenu i Džejmsu Bondu.

Previous post

Under The Volcano... Pogledajte trejler za film o najmisterioznijem muzičkom studiju svih vremena

Next post

Veliko je more Panonskog mornara... Zambija odala počast Đorđu Balaševiću za borbu protiv rasizma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *