Ludilo je kompletirano… Čovek kažnjen jer je provocirao komšiju zviždukanjem teme iz crtaća “Majstor Bob”

0
89
Majstor Bob/Photo: promo
Majstor Bob/Photo: promo

Policijski službenici Bedfordšira u Engleskoj napisali su kaznu muškarcu koji je prema komšiji zviždao melodiju teme iz animiranog filma “Majstor Bob“, javio je list Daily Mail.

Policija je slučaj nazvala “incidentom mržnje” bez elemenata krivičnog dela, zapisnik će ostati u dosijeu šest godina i mogao bi biti pokazan potencijalnim poslodavcima.

Iako nisu poznati detalji incidenta, slični slučajevi dešavali su se u Velikoj Britaniji kada su lica kažnjavana zbog “rasne mržnje”, uprkos činjenici da nisu prekršili nijedan zakon.

PLANETARNO LUDILO, EPIZODA XY… AUTOR “IGRE PRESTOLA” OPTUŽEN ZA RASIZAM I TRANSFOBIJU

Slični incidenti događali su se i u drugim zemljama Evrope. Putnici u autobusu u Roterdamu 2014. godine zahtevali su od bračnog para da napusti vozilo, nazivajući ih rasistima jer su svojoj autističnoj petnaestomesečnoj ćerki pevali glavnu temu crtanog filma “Pepa prase”.

Operativna uputstva o zločinima iz mržnje usvojena su 2014. godine, a prošle godine registrovano je 10.840 incidenata iz mržnje bez elemenata krivičnog dela, čime je ukupan broj takvih slučajeva u poslednjih pet godina dostigao 120.000.

KOLEKTIVNO LUDILO… “UBIJAJU” PEPE LE TVORA ZBOG SEKSUALNOG UZNEMIRAVANJA I BRZOG GONZALESA ZBOG RASIZMA (?!)

Aktivisti su u više navrata pozivali na ukidanje usvojenog sistema, tvrdeći da zapisnici o takvim slučajevima mogu da ugroze nečiju poslovnu karijeru, uprkos činjenici da određena osoba nije optužena za krivično delo.

HL/Izvor: n1info.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime