Home»Muzika»Homeland»Geta i ostale zvezde saglasni: EXIT je sloboda, ljubav i festival koji vraća život

Geta i ostale zvezde saglasni: EXIT je sloboda, ljubav i festival koji vraća život

4
Shares
Pinterest Google+
Hladno pivo (Exit 2021)/ Photo: AleX
Hladno pivo (Exit 2021)/ Photo: AleX

Reakcije svetskih, regionalnih i domaćih muzičkih zvezda na ovogodišnji EXIT prevazšla su sva očekivanja, a povezanost koju su ostvarili sa publikom bila je posebna, jer je mnogima nastup na Petrovaradinskoj tvrđavi bio prvi posle 18 meseci.

EXIT će ostati upamćen kao jedan od prvih velikih muzički događaj u Evropi od izbijanja pandemije, a svi koji su bili njegov deo dele iste impresije – bila su to četiri dana slobode, ljubavi i vraćanja na staru “normalnost”.

Dejvid Geta, poznati muzički producent, bio je posebno raspoložen pred svoj nastup na Glavnoj bini. Svoje izvođenje započeo je obraćanjem publici:
– Ne možete da zamislite šta za mene znači to što sam ovde večeras. Slavimo 20 godina Exita, 20 godina neverovatne muzike. Ovo je prvi festival (drugi, Arsenal je bio prvi, nap. urednika) koji se konačno dogodio, i najbolje mesto na celoj planeti, na kojem se možete trenutno naći. Nadam se da ćete uživati u šouu, ja ću uživati u svakom minutu. Napokon smo slobodni, da li ste spremni?!

U svakom minutu uživao je i DJ Snake, opisujući svoj nastup kao “legendarnu noć“. Dame koje su uzdrmale mts Dance Arenu i puštale do ranih jutarnjih sati nisu ostale ništa manje dirnute energijom publike.

– Ponovo smo bili zajedno, bilo je toliko dobro. Hvala EXIT festivalu, šaljem beskrajnu ljubav – napisala je u svojoj objavi Charlotte de Witte.

Nina Kraviz je posle podsećanja kako izgledaju jutra na mts Dance Areni fanovima širom sveta napisala da je “osećaj bio nestvaran“ i zahvalila se svima što su s njom ostali do 9 sati ujutru.

Objavljivanjem snimaka sa svog nastupa hitmekeri Meduza pokazali su celom svetu energiju koja je svima falila.


Megapopularni Jonas Blue je sa Glavne bine Exita poneo jednako jake utiske, pogotovo jer mu je to bio prvi nastup posle 17 meseci.

– Osećaj kad pogledam u masu i vidim vaša nasmejana lica dok pevate bio je verovatno najizuzetniji osećaj koji sam imao ove godine – vratili smo se!!!

Nakon jednog od najlepših nastupa na istoj bini, u kojem je pokazao svu lepotu spajanja elektronske i tradicionalne muzike Balkana, holandski live umetnik Satori objavio je da mu je bila čast da svira na glavnoj Exitovoj bini.

-Video sam da je Moby puštao ovde pre 10 godina. Ne mogu da verujem da sam i ja stajao na istom mestu.

Gošća na Satorijevom nastupu bila je Amira Medunjanin. Dugo će se pamiti emocija koju je na svom nastupu na Visa Fusion bini podarila publici.

– Upalite svetla, da vidim ljude, poželela sam ljude – rekla je, brišući suze. 


View this post on Instagram

A post shared by Idaprester (@ida_prester)


Na istu binu neverovatnu energiju donela je i Ida Prester, koja se čak u jednom trenutku popela na ogradu kako bi mogla da se pozdravi s publikom.

– Exite, šta je ovo bilo?? Ne možemo još doći sebi… Hvala vam za svu ljubav, vratili ste nas u zivot – napisala je posle nastupa.

Buč Kesidi (Exit 2021)/ Photo: AleX
Buč Kesidi (Exit 2021)/ Photo: AleX

Isto pitanje – Ljudi, šta se desilo sinoć??? – postavio je i fantastični duo iz Pančeva Buč Kesidi, posle nastupa na Main Stageu.

Jedan od DJ-eva koji najbolje zna kakva je Exitova publika je Marko Nastić:

– 20 godina zajedno i magija je i dalje tu! – napisao je na svom Instagramu, pokazujući deo atmosfere sa jednog od najboljeg plesnog podijuma na svetu.

Na jubilarnoj proslavi 20. rođendana EXIT festivala našle su se i neke poznate ličnosti srpske kulturne scene (Miloš Biković, Dragana Mićalović, Viktor Savić, košarkaš Nikola Kalinić saglasne oko iste stvari – koliko im je sam festival nedostajao, izdvojivši da je ključno to što su posle duge pauze konačno ponovo slobodni.

Miloš Biković, Viktor Savić i Aleksandar Radojičić/ Photo: Promo (Exit)
Miloš Biković, Viktor Savić i Aleksandar Radojičić/ Photo: Promo (Exit)
Previous post

"Danima je vruće"... Grupa Savana predstavila novi video singl

Next post

Premijera: Zagrebački Tidal Pull objavio debi singl "Dezen"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *