Ed Širan snima death metal album? Verovaću kad vidim, kaže lider Cradle of Filth

0
65
Ed Širan/Photo: YouTube screenshot
Ed Širan/Photo: YouTube screenshot

Ed Širan juče je iznenadio fanove izjavom koju je dao za britanski The Sun u kojoj nije negirao mogućnost stvaranja death metal albuma. Muzičar, koji je slavu stekao pevanjem romantičnih akustičnih pesama, ovime je najavio mogući potpuni preokret svoje karijere.

Britanski muzičar uhvatio se za death metal, žestoki podžanr metala koji spada u grupu ekstremnih. Vokali ovde su duboki režeći s bubnjarskim blast beatom i višestrukim promenama tempa. Gitare su nisko naštimova, a udaraljke snažne i agresivne. Bave se temama satonizma, religije, filozofije, Lovecraftovim hororima, prirodnom, mitovima.

ED ŠIRAN SE VRATIO U IGRU, I TO KAO – VAMPIR… STIGAO NOVI, EUFORIČNI SINGL “BAD HABITS”

Širan je i ranije u spomenutom intervju rekao kako je kao klinac voleo death metal, a spomenuo je Cradle of Filth i Slipknot. Zanimljivo je kako ni jedan spomenuti bend zapravo nije death metal. Samim tim, pitanje je, kad nije negirao stvaranje death metal albuma, bio svestan o kakvom se žanru radi. U svakom slučaju, rekao je da je od spomenutih bendova naučio puno rifova.

Cela priča došla je do frontmena benda Cradle of Filth, Danija Filta, koji je screenshot članka koji nosi naslov: “Ed Širan je otvoren za snimanje death metal albuma nakon što je proveo mladost slušajući Cradle of Filth”, objavio na profilima svojih društvenih mreža. U opisu je dodao: “Verovaću kad vidim ovo. Dečko iz Safolka može da ispadnei dobar. ‘Dracula’s Castle On The Hill?’, neko?”.

Ipak, Širanu metal ne bi bilo prvo izlaženje iz sigurne zone, okušao se već u rocku, danceu, rapu i reggaeu. S obzirom na to koliko je puta on isprobavao različite žanrove, odlazak u ekstreme mu očigledno neće biti mnogo težak.

HL/Izvor: muzika.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime