Home»Film»Saša Baron Koen tužio američku prodavnicu kanabisa jer su koristili Borata za svoju reklamu… Traži zabranu i – 9 miliona dolara

Saša Baron Koen tužio američku prodavnicu kanabisa jer su koristili Borata za svoju reklamu… Traži zabranu i – 9 miliona dolara

4
Shares
Pinterest Google+
Borat/Photo: 20th Century Studiod
Borat/Photo: 20th Century Studiod

Saša Baron Koen pokrenuo je pravni postupak protiv američke firme koja prodaje kanabis pošto je iskoristila njegov lik Borata na bilbordu u Masačusetsu, SAD.

Izmišljeni kazahstanski novinar, kog u filmu igla britanska zvezda, pojavio se u reklami koja promoviše kanabis uz njegovu “Lepo je!” (It’s Nice!) krilaticu.

U tužbi se kaže da Baron Koen nikada nije koristio kanabis i da ne bi reklamirao drogu ni za kakav novac.

PRODUCENTKINJA “BORATA 2” OTKRILA: RUDI ĐULIJANI ZVAO POLICIJU I TRAŽIO DA SE UHAPSI KOMPLETNA EKIPA FILMA

Baron Koen traži odštetu od najmanje devet miliona dolara. Kompanija još uvek nije reagovala na njegove zahteve.

U postupku pokrenutom u ponedeljak u Masačusetsu, kompanija Solar Therapeutics optužuje se za kršenje autorskih prava i lažno oglašavanje.

Advokat Baron Koena navodi da se kompanija kockala koristeći glumca i satirični lik, misleći da on to nikada neće videti.

SAŠA BARON KOEN: “UBIĆU” BORATA, NE TREBA MI SAD KAD VIŠE NEMA TRAMPA  

Predstavnik glumca rekao je da Baron Koen ne veruje da je kanabis, još uvek ilegalan u više američkih država, “zdrav izbor”.

Rekao je da zvezda nikada nije reklamirala nijedan proizvod u Velikoj Britaniji ili SAD-u zbog straha da bi to “oslabilo njegov kredibilitet kao glumca i ozbiljnog društvenog aktiviste”.

Saša Baron Koen/Photo: YouTube printscreen
Saša Baron Koen/Photo: YouTube printscreen

Navodi da je glumčeva ličnost “od izuzetno velike komercijalne vrednosti” i da je prethodno odbio četiri miliona dolara za reklamu za automobil.

Slika bilborda za koji je Solar Therapeutics tvrdi da je uklonjen uključena je u sudske dokumente do kojih je došao Hollywood Reporter.

U tužbi se navodi da Baron Koen “štiti sopstveni imidž i ličnost” i da se kroz svoj lik Ali Džija rugao takozvanoj “stonerskoj” kulturi.

ZAŠTO JE “BORAT 2″ SNIMLJEN U TAJNOSTI I PRIKAZAN SAMO ”ODREĐENIM LJUDIMA” NA “ZATVORENIM PROJEKCIJAMA?

“Kanabis ostaje kontroverzan proizvod koji Baron Koen nije zainteresovan da podrži, promoviše ili reklamira”, nastavlja se u tužbi.

“Pored toga, Baron Koen je rođen u ortodoksnoj jevrejskoj porodici; on je tradiconalni Jevrejin; i ponosan je na njegovo kulturno nasleđe. Ne želi da bude umešan u žestoku polemiku među ortodoksnom jevrejskom zajednicom oko toga da li kanabis može da se koristi pod jevrejskim tradicijama, običajima i pravilima.”

TREBALO JE DA SAŠA BARON KOEN BUDE FREDI U “BOEMSKOJ RAPSODIJI”, EVO ZAŠTO NIJE… DEJVID FINČER TVRDI: BIO BI FENOMENALAN…

Kanabis za medicinsku i rekreativnu upotrebu je legalan u Masačusetsu.

Borat Sagdijev prvi put se pojavio u seriji Barona Koena “Ali Dži”, a postao je zvezda u filmu nominovanom za Oskara 2006. godine.

Lik se vratio na ekrane prošle godine u filmu “Borat: Naknadni film”, za koji je Baron Koen osvojio nagradu za najboljeg glumca na ovogodišnjim Zlatnim globusima.

Kazahstanska turistička organizacija i dalje da koristi Boratovu krilaticu u reklamnoj kampanji za promociju zemlje.

HL/Izvor: bbc na srpskom

Previous post

Life is Life... is Exit... 4 dana u 55 najboljih Headlinerovih fotki sa Đave

Next post

Dejan Stojiljković: E-books su super stvar, ali prave knjige su kao vinilne ploče - trajaće večno

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *