Preporuka… Ovih 5 filmova o emigraciji sa Palić film festivala ne treba propustiti

0
113
Oglasi
Kopilot
Kopilot

Na predstojećem 28. Festivalu evropskog filma Palić, koji će se održati od 17. do 23. jula 2021. na nekoliko lokacija u Subotici i na Paliću, publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina.

Iz bogatog filmskog programa preporučujemo 5 filmova o deci koje ne smete propustiti:

KOPILOT
Nemačka, Francuska 2021 / 01:58
Selekcija: Glavni takmičarski program
Režija: Anne Zohra Berrached

Asli i Said se upoznaju na zabavi u studentskom domu. Asli je fascinirana Saidovom harizmom i samopouzdanjem. Dvoje studenata se tajno venčavaju iako se Aslina majka protivi vezi. Nakon nekog vremena Said nestaje. Njegova odluka menja Aslin život – pre nego što uzdrma ceo svet.

JA NIKADA NE PLAČEM
Poljska, Irska 2020 / 01:40
Selekcija: Glavni takmičarski program
Režija: Piotr Domalewski

Ola, sedamnaestogodišnjakinja iz malog grada u Poljskoj, sama kreće u stranu zemlju. Ispostaviće se da je to putovanje njenog života, putovanje u nepoznato, na kojem će pokušati da se ponovo poveže sa svojim otuđenim ocem. U Irskoj će upoznati drugačiji svet i upoznati ljude koji će joj promeniti pristup životu.

ČASOVI NEMAČKOG
Bugarska, Nemačka 2020 / 01:40
Selekcija: Paralele i sudari
Režija: Pavel G. Vesnakov

Sredovečni Nikola bori se za egzistenciju u Bugarskoj. Odlučuje da se preseli u Nemačku i, samo dan uoči odlaska, očajnički pokušava da ponovo uspostavi veze sa svim svojim voljenim.

UNUTRAŠNJE OSTRVO
Azerbejdžan, Francuska 2020 / 01:19
Selekcija: Paralele i sudariRežija: Ru Hasanov
Emocionalno i fizički zlostavljani šahovski velemajstor beži na ostrvo naseljeno divljim konjima i jednim stanovnikom. Film je inspirisan istinitom pričom.

SUTON
Mađarska 2020 / 00:21
Selekcija: Paralele i sudari
Režija: Bálint Bíró

U ruralnom delu Mađarske, blizu granice sa Srbijom, nadvija se nevidljiva opasnost što vam svaki žitelj može potvrditi. Nepoznate prilike se šunjaju poljima, primećuju se nepoznati automobili, psi u dvorištima se čudno ponašaju a deca se uplaše čim padne mrak.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime