Home»Muzika»Flashback»Saradnik Ejmi Vajnhaus na “Back to Black” otkrio: Rekla je “neću nikakve je*ene gudače” na mom albumu

Saradnik Ejmi Vajnhaus na “Back to Black” otkrio: Rekla je “neću nikakve je*ene gudače” na mom albumu

4
Shares
Pinterest Google+
Ejmi Vajnhaus/ Photo: Facebook @amywinehouse
Ejmi Vajnhaus/ Photo: Facebook @amywinehouse

Kris Eliot, koga je diskograf angažovao za raspisivanje aranžmana za gudače na albumu kojim se Ejmi Vajnhaus vinula u zvezdane visine, progovorio je za Uncut šta se događalo u pozadini te odluke.

KAKVA JE BILA “PRAVA” EJMI VAJNHAUS? OTKRIVA NOVI FILM KOJI BBC SNIMA POVODM 10 GODINA OD SMRTI KULTNE PEVAČICE…

Govoreći u novom intervjuu, Kris Eliot, koji je bio zadužen za orkestralni aranžman na drugom i poslednjem albumu pevačice, razgovarao je o izazovima s kojima se suočio prilikom sastavljanja pratećih aranžmana.

– Mark Ronson, Darkus (Bis, iz Island Recordsa) i Tom (Elmhirst) čuli su mikseve i osetili da bi u pesmama moglo biti i drugih nijansi – ispričao je Eliot za Uncut i nastavio: – Tom je spomenuo gudače. Ejmi zapravo nije bila oduševljena idejom o gudačima. Zapravo je rekla vrlo, vrlo otvoreno (izvršnom producentu) Marku; “Ne želim nikakve jebene gudače na ploči”.

SASVIM OBIČNA DEVOJKA… POGLEDAJTE DO SADA NEOBJAVLJENE FOTOGRAFIJE EJMI VAJNHAUS

Eliot je nastavio:

– Nisam imao nikakvih ideja ili očekivanja šta bi Mark želeo, pa sam rekao par brzih ideja, a to je bilo da se provuče svega nekoliko neprimetnih nota i takođe mi je preneo da Ejmi mrzi gudače. Rekao sam mu da da ću držati donje lage. Taj gudački tremolando je obično sablasna vrsta muzike, ali ja sam kompozitor filmske muzike i da želim postgnemi što bolju atmosferu, često i na način da se muzika ne primećuje.

U oktobru ove godine navršiće se 15 godina od objavljivanja albuma “Back To Black”.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Exit (treći čin)... Sinoć Nina Kraviz, Robin Šulc, Satori i Asaf Avidan, a noćas, za kraj, Dejvid Geta, Solomun i Artbat

Next post

Pol Makartni i Rik Rubin u novom trejleru za dokumentarnu seriju o "soundtracku naših života"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *