Home»Muzika»Amerikanci pišu o nastupu Malmstina na Arsenalu… Evo kako je zvučala “Smoke on the Water” u njegovoj verziji

Amerikanci pišu o nastupu Malmstina na Arsenalu… Evo kako je zvučala “Smoke on the Water” u njegovoj verziji

4
Shares
Pinterest Google+
Ingvi Malmstin (Arsenal fest 2021)/Photo: AleX
Ingvi Malmstin (Arsenal fest 2021)/Photo: AleX

Američki muzički portal blabbermouth.net objavio je snimak nastupa Ingvija Malmstina sa Arsenal festa u Kragujevcu, na kojem je čuveni gitarista izveo svoju verziju legendarne “Smoke on the Water”, benda Deep Purple.

Snimak je preuzet sa YouTuibe kanala, na koji ga je postavio neko iz publike.

Ingvijev studijski snimak “Smoke on the Water” predstavljen je na njegovom albumu “Blue Lightning” iz 2019. godine, na kojem je odao počast muzičarima iz sveta bluza koji su uticali na njegov umetnički duh.

Malmstin je tada za Classic Rock obrazložio svoju odluku da obradi ovu pesmu:

– Zvao sam ovu pesmu “Rauch Auf Dem Wasser” tokom sesija. Šta da kažem? To je nešto što sam baš želeo da uradim. Orvi album koji sam ikad imao bio je “Fireball” Deep Purplea, kada sam imao samo osam godina. Kad sam imao deset godina, mogao sam da sviram “Made in Japan”, naopako. Svaku notu. I to je rezultiralo time da sam postao fan “Selling England For The Pound” Genesisa, a zatim Emerson, Lake and Palmer, a potom i klasike – Vivaldi, Bah – i na kraju Ppaganina. Rekao sam sebi “dosta je bilo pentatonskih blues stvari. Idem u ovom pravcu!”.

PALE SU SVE MASKE… OVO JE ŽIVOT, SVE OSTALO JE NJEGOVA IMITACIJA: NAJBOLJE FOTKE SA ARSENALA 2021

Ingvi Malmstin (Arsenal fest 2021)/Photo: AleX
Ingvi Malmstin (Arsenal fest 2021)/Photo: AleX

Pre dve godine, Ingvi je o Ričiju Blekmoru, gitaristi Deep Purple, rekao:

– Jedini gitarista kojeg sam poznavao kada sam imao osam godina je Riči Blekmor. Mislio sam da je izuzetno dobar i još uvek mislim da je dobar. Ne slažem se sa idejom da je prvi doneo klasične ideje u gitaru; to je velika zabluda. on je bluz gitarista. “Made in Japan” je bluz album – nemojte se zbuniti zbog toga. Sve je to pentatonski bluz – izuzetno dobar pentatonski bluz “in rock”, to je jebeno neverovatno … njegovo sviranje je bilo stvarno dobro u to vreme.

Ingvijev novi album, “Parabellum”, biće objavljen 23. jula u izdanju Music Theories Recordings / Mascot Label Group. Samo četiri pesme na LP-u imaće vokal. Naslov albuma je latinski, što se prevodi kao “pripremite se za rat”.

Nakon što je sarađivao sa nekim od vrhunskih pevača u protekle četiri decenije, Ingvi se sada sam bavi većinom glavnih vokala u sopstvenom bendu, koji čine klavijaturista Nik Marino, basista/vokal Ralf Kjavolino i bubnjar Brajan Vilson.

Evo kako je Ingvi svirao Purple u Kragujevcu:

Previous post

Oliver Stoun u novom dokumentarcu nastavlja da istražuje ubistvo Kenedija... Tramp je mogao da otkrije istinu, ali onda mu je zapretila CIA

Next post

Zakazana premijera najskupljeg Netfliksovog filma... pogledajte trejler za "Red Notice"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *