Home»Muzika»Posle dve i po godine ponovo u Beogradu… Koncert Rundeka i Ekipe 23. i 24. avgusta u Botaničkoj bašti

Posle dve i po godine ponovo u Beogradu… Koncert Rundeka i Ekipe 23. i 24. avgusta u Botaničkoj bašti

4
Shares
Pinterest Google+
Darko Rundek/ Photo: Sanda Hržić (promo, Long Play)
Darko Rundek/ Photo: Sanda Hržić (promo, Long Play)

Darko Rundek i njegova Ekipa posle dve i po godine vraćaju se u Beograd 23. i 24. avgusta kada će da održe koncerte u Botaničkoj bašti na kojima će da promovišu aktuelni album “Brisani prostor”.

Botanička bašta je dragulj Beograda sa više od 1300 vrsta biljaka na otvorenom prostoru, od kojih treba istaći stare brestove, stabla kavakaskih zelkova, gorostasne hrastove lužnjake, prastare vrste sekvoja, ginko, žbunove Himalajskog biberovca i divne primerke Pančićeve omorike.

A stihovi pesme “Biljka raste”, sa “Brisanog prostora” Rundeka i Ekipe, u jednom trenutku kažu: “Čitav sam život žudio biti jablan, biti čempres”.

Dakle, “Jevremovac” je savršeno mesto za koncertni susret sa Rundekom, jednim od ekološki najs(a)vesnijih muzičara regiona, koji neprekidno javno upozorava na brojne oblike uništavanja prirode, zalaže se za vegetarijansku ishranu i bori se protiv upotrebe plastičnih kesa, seče drveća i uništavanja planinskih reka izgradnjom mini hidrocentrala.

U tom duhu, na koncertu Rundeka & Ekipe u Botaničkoj bašti neće biti jednokratnih plastičnih čaša, već će za piće služiti samo trajne plastične čaše, običaj uspešno ustanovljen na prethodnom koncertnom druženju sa Beograđanima tokom manifestacije “Dani Darka Rundeka” u DOB-u početkom 2019. Čaše će biti deljene na ulazu na koncert i biće poklon svakom posetiocu.

“Brisani prostor” Rundeka & Ekipe, sastavljen od dva EP-a sa po pet pesama, prvi je album posle Haustora na kom se pored Darkovih pojavljuju kompozicije i tekstovi drugog autora, ovaj put basiste Roka Crnića (Porto Morto).

Sa “Brisanog prostora” (2020 Menart i Long Play) do sada su objavljeni singlovi “Unutarnji glas”, “Tko su svi ti ljudi”, “Mila” i Voljeti stvarno”.

Iz regionalne kritike treba izdvojiti Hrvoja Horvata (Večernji list) koji kaže da je to “album godine, i to ne samo ove godine, nego godina”, portal Ravnododna.com mu daje ocenu devet, Balkanrock.com ističe da je to “sjajan i zreo album”, dok je za Dušana Majkića iz O radija “sigurno jedno od najboljih Rundekovih izdanja još od albuma ‘Ruke'”.

U Botaničkoj bašti nas 23. i 24. avgusta s početkom od 19:30 časova očekuju Darko, Roko, trubač Igor Pavlica, saksofonistkinja Ana Kovačić, bubnjar Silvio Bočić i perkusionista Miro Manojlović.

Ulaznice po ceni od 2.000 dinara možete da nabavite na svim prodajnim mestima Tickets Visiona kao i na sajtu www.tickets.rs.

Previous post

Trejler dokumentarca o Valu Kilmeru izneandio sve... Ovako tešku životnu priču malo ko je očekivao

Next post

Aleksandar Gatalica: Ne želim da učestvujem u takmičenju za NIN-ovu nagradu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *