Home»Muzika»U detinjstvu je bio mali, bolešljivi Ričard Starki, po bolnicama je proveo 3 godine… A onda se “rodio” Ringo Star, legenda koja danas slavi 81. rođendan

U detinjstvu je bio mali, bolešljivi Ričard Starki, po bolnicama je proveo 3 godine… A onda se “rodio” Ringo Star, legenda koja danas slavi 81. rođendan

4
Shares
Pinterest Google+
Ringo Star, Zoom In, cover
Ringo Star, Zoom In, cover

Slavni bubnjar Beatlesa rođen je kao Ričard Starki Jr. 7. jula 1940. godine u Liverpulu u porodici Elsi i Ričarda Starka koji su se razveli kada je Ringu bilo samo tri godine, nakon čega se njegova majka udala za Herija Grejvsa koji je zaslužan za njegov muzički ukus.

Ringo Star otkrio koja mu je pesma The Beatlesa najdraža: Samo bih nju mogao da slušam do kraja života…

Osim razvoda roditelja, Ringo je kao mali imao i drugih problema, a pritom mislimo na to koliko je često bio bolestan. Naime, sa samo šest godina imao je apendicitis čije su komplikacije izazvale desetonedeljnu komu tako da se u bolnici zadržao skoro godinu dana. A s trinaest godina dobio je prehladu koja se razvila u pleuritis od koga je dobio plućne komplikacije zbog čega je u bolnici proveo dve godine. U svom detinjstvu skupio je najmanej 12 operacija, a zbog velikih zdravstvenih problema razvio je alergije i preosetljivost na hranu.

Mali bubnjarski razgovori… Dejv Grol i Ringo Star ćaskali pred kamerama i pričali fazone o – bubnjarima

Dakle, Ringo nije imao nimalo lako djetinjstvo, jer je više vremena proveo u bolnici nego kod kuće. Sva sreća pa se to nije odrazilo na njegov kasniji život gde će Ringo postati član kultne pop i rock grupe, jednog od najkomercijalnijih, najuspešnijih i najpopularnijih u istoriji muzike.

Previous post

Ekoslavija... Festival ekologije i antifašizma 6. i 7. avgusta u Subotici

Next post

Čuvena bas gitara koju razbija član grupe The Clash na coveru za "London Calling" dobila mesto u Muzeju grada Londona

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *