Projekcijom filmova “Lihvar” i “Buč Kesidi: Euforija uživo” Zatvoren 8. Bašta Fest

0
152
Bašta Fest/ Photo: Promo
Oglasi

Osmi Bašta Fest zatvoren je 4. jula na Open air-u “Borići” u Bajinoj Bašti filmom “Lihvar”, reditelja Nemanje Ćeranića.

Posle “Lihvara” prikazan je muzički film “Buč Kesidi: Euforija uživo” reditelja Davida Jovanovića.

Tokom tri festivalska dana publika i žiri imali su priliku da pogledaju 30 filmova iz 21 zemlje.

Žiri u sastavu Branka Katić, glumica, Ivan Bakrač, reditelj iz Crne Gore i Asja Krsmanović, dramaturškinja i selektorka Sarajevo film festivala doneo odluke o dobitnicima nagrada.

Buč Kesidi, OK Fest 2021/Photo: AleX

Nagrada za najbolji film “Zlatna imaginacija” – pripada je ostvarenju “Marlon Brando“ holandskog reditelja Vinsenta Tilanusa.

Nagradu za najbolju mušku ulogu “Zlatna interpretacija“ dobio je Igor Benčina, za ulogu Dušana, u filmu “Poslednja slika o ocu”, reditelja Stefana Đorđevića.

Ove godine dodeljene su dve nagrade za najbolju žensku ulogu “Zlatna interpretacija“ – Jeleni Stupljanin za ulogu Jovane i Aniti Ognjanović  za ulogu Sare u filmu “Sve kako treba”, domaćeg reditelja Nikole Stojanovića.

Specijalna nagrada za scenario dodeljena je Nađi Petrović, za domaći film “Sve kako treba”, reditelja Nikole Stojanovića.

Specijalnu nagrada za uloge u filmovima “Matura” i “Ludi” dobio je glumac Pavle Čemerikić.

Vincent Tilanus/ Photo: Promo (Bašta Fest)

Žiri mladih u sastavu Tijana Spasojević, Nemanja Jovanović, Vanja Jevtić za najbolji film izabrao je ”Crveno vino”, kanadskog reditelja Santiaga Menginia.

Mikša Anđelić, direktor fotografije, odlučivao je o regionalnoj nagradi za najbolju kameru: Nagrada za najbolju kameru “Zlatna vizualizacija“ dodeljena je Milici Cvetković za domaći film “Ludi“ reditelja Luke Mihailovića. Nagradu je obezbedio rental Cineplanet.

Ove godine održan je drugi po redu Bašta Pitch, a komisija u sastavu umetnička direktorka festivala Maja Šuša i mentori radionice reditelj Raško Miljković i producent Milan Stojanović izabrali su projekat “Cvat” mlade rediteljke Tamare Broćić.

DJ Sonja Pavlica/ Photo: Promo (Bašta Fest)
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime