Sveće, tamjan, gitare, maske, suze… Pogledajte kako su na pariskom groblju Père Lachaise fanovi obeležili 50 godina od smrti Džima Morisona

0
30
Džim Morison/Photo: YouTube printscreen
Džim Morison/Photo: YouTube printscreen

Na 50. godišnjicu smrti Džima Morisona, ljubitelji njegove muzike iz Francuske i širom sveta došli su da mu odaju počast na groblju Père Lachaise (Per Lašez) u istočnom Parizu, gde je sahranjen frontmen Doorsa.

Morison je sahranjen 7. jula u Uglu pesnika, na poznatom groblju u istočnom Parizu, na kojem počivaju i Edit Pjaf, Oskar Vajld, Onore de Balzak, Marsel Prust i mnogi drugi.

“JA SAM ZVEZDA PADALICA, TAKO JA SEBE VIDIM, REJ”… RAZGOVOR DŽIMA MORISONA I REJA MANZAREKA KOJI JE NAGOVESTIO SVE

Mesto na kojem je Džim sahranjen, neko vreme nije bilo ni obeleženo, dok francuski zvaničnici nisu postavili ploču koja je vrlo brzo ukradena, a mnogi od današnjih posetilaca su doneli sveće i fotografije, neki od njih su palili štapiće tamjana blizu njegovog groba, dok ih je policija u blizini posmatrala, prenela je agencija AP.

Trećeg jula 1971, pre tačno pola veka, Morison je umro od srčanog udara, kada je imao 27 godina, što ga svrstava u takozvani Klub 27, grupu čuvenih bluz i rok muzičara koji su preminuli u 27. godini.

POLA VEKA BEZ MORISONA…  A MI I DALJE NE ZNAMO KAKO JE STVARNO UMRO MLADIĆ KOJI JE OTVORIO VRATA, UŠAO U LEGENDU, I ZATVORIO IH ZA SOBOM

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime