Home»Muzika»Dejv Grol preporučio 3 albuma koje svaki mladi muzičar mora da presluša…  Jedan od njih je potpuno neočekivan izbor

Dejv Grol preporučio 3 albuma koje svaki mladi muzičar mora da presluša…  Jedan od njih je potpuno neočekivan izbor

4
Shares
Pinterest Google+
Dejv Grol/ Photo: youtube.com printscreen
Dejv Grol/ Photo: youtube.com printscreen

Kao multiinstrumentalista koji je na vrhu tornja rokenrola već četiri decenije, Dejv Grol je u prilično dobroj poziciji da nam preporuči neke  ključne albume sa dobrom dozom autoriteta iza tog izbora.

DEJV GROL OTKRIO: ZATEKAO SAM MOJU MAMU KAKO PIJE PIVO SA EKIPOM IZ GREEN DAYA

U razgovoru za BBC, Grola su pitali koje ploče treba da čine okosnicu muzičkog obrazovanja za bilo koje buduće muzičare, a roker nije razočarao odgovorom.

– Pa, želećeš svakako da nabaviš “Sgt. Pepper’s [Lonely Heart’s Club Band]” Beatlesa – rekao je Grol. – Jedan od razloga je taj što album i dalje funkcionipe na isti način na koji je to činio i  onog dana kada je izašao – dodao je on.

Za mnoge, ovaj album se smatra remek-delom Beatlesa, a The Official Charts Company ga je 2018. godine izabrala za omiljeni album Velike Britanije.

Drugi album na listi je u osnovi suština onoga što biste mogli nazvati klasičnim rokom.

– Ako želite da budete bubnjar, želećete da nabavite album AC/DC “Back In Black” – dodao je. – To je rock‘ n ’roll bubnjanje 101%.

Album iz 1980. poznat je po jednostavnom, a gromoglasnom bubnjarskom stilu Fila Ruda. Rud se probija kroz album u zvučnom blic-krigu koji je tipizirao zvuk benda u celini i poslao ga do vrha liste najprodavanijih svih vremena.

Njegov treći album, međutim, je ploča koja je zabavu zaista dovela do savršenstva.

– Mislim, hajde, idemo sa Saturday Night Fever. Gledajte, ako stavite “Saturday Night Fever” u subotu uveče, osećaće se kao u subotu uveče, ali to može biti i ponedeljak ujutru – rekao je obrazlažući izbor klasičnog disco soundtracka Bee Geesa. Dodajući: – Sviđa mi se zabava. Volim da plešem.

FOO FIGHTERS PRIVREMENO MENJAJU IME U THE DEE GEES, KAKO BI OBJAVILI DISKO ALBUM “HAIL SATIN”

I poslednjih meseci pobrinuo se da ljudi zaista shvate da on voli da pleše jednako kao što voli da se roka. Za dan prodavnica ploča 17. jula ove godine, Foo Fighters će kao alter-ego Dee Gees objaviti album od 10 pesama “Hail Satin”, koji sadrži i četiri Bee Gees numere – “You Should Be Dancing”, “Night Fever”, “Tragedy” i “More Then a Woman” – plus “Dance in the Shadow” Endija Giba.

HL/Izvor: loudersound.com

Previous post

Singl "Her" nu-alternativke Poppy možda je najbolja grunge pesma otkako je otišao Kurt Kobejn...

Next post

Makartni dao blagoslov... pa su Tenacious D obradili dve pesme Beatlesa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *