Suočavanje s prolaznošću… Imagine Dragons singlom “Wrecked” najavili novi album

0
132
Oglasi
Imagine Dragons/Photo: wikiopedia.org
Imagine Dragons/Photo: wikiopedia.org

Bend Imagine Dragons predstavio je singl “Wrecked”. Novi singl je najava njihovog petog po redu studijskog izdanja. “Mercury – Act 1” album bi trebalo da stigne početkom septembra ove godine.

Kao jedan od glavnih autora, glavni vokal benda Den Rejnolds pesmu je počeo da piše nedugo nakon što je od karcinoma preminula supruga njegovog brata.

– Bila je najsjajnije svetlo. Svetionik radosti i snage za sve one koje je upoznala. Njena iznenadna smrt me potresla na načine koje još uvek nisam u stanju da izrazim. Bio sam s njom i s bratom kad je preminula i to je bilo prvi put u životu da sam na takav način svedočio smrti. U mom umu zapečatila se krhkost života i konačnost svega. Svedočio sam tome kako se moj brat suočava s nečim s čime niko ne bi trebalo, a paralelno sam video kako mu njegova vera donosi nadu u budućnost. I sam se jedino mogu nadati istom – izjavio je Rejnolds dodavši: – Ovo je moj način nošenja sa situacijom. Muzika je uvek bila moje utočište (…), a ova pesma simbolično izražava moju želju za provođenje večnosti s onima koje volim.

DEN REJNOLDS, FRONTMEN IMAGINE DRAGONSA, ODGOVORIO NA KRITIKE SLIPKNOTA, 1975 I FOSTER THE PEOPLE… OTAVITE NAS NA MIRU, MI SMO SEBI AUTENTIČNI

“Wrecked” dolazi u pratnji videa s tekstom pesme, a uz Rejnoldsa ju autori su i Vejn Sermon, Ben Meki i Danijel Plazman.

Kao najavni singl “Wrecked” pruža uvid u ono što obožavaoci mogu da očekuju od najavljenog “Mercury – Act 1” albuma, prvog Imagine Dragons izdanja posle 2018. godine. Singlu su prethodili ljubavna jesma “Follow You” i energični “Cutthroat” koji su označili povratak benda i to benda s, kako je Billboard jednostavno ali upečatljivo sažeo, “nenadmašnom ambicijom”.

Osnovani 2009. godine, Imagine Dragons su s dosadašnjih 40 miliona prodatih albuma i 60 milijardi streamova širom sveta jedan od najuspješnijih rock sastava poslednje decenije.

HL/Izvor: soundguardian.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime