Home»Muzika»Samo za hardcore fanove čuvene serije… Prvi put posle 23 godine obavljen soundtrack sitkoma “Seinfield”

Samo za hardcore fanove čuvene serije… Prvi put posle 23 godine obavljen soundtrack sitkoma “Seinfield”

4
Shares
Pinterest Google+
Senfield, promo
Senfield, promo

Soundtrack iz TV serije “Seinfeld” službeno je objavljen 2. jula putem streaming servisa, 23 godine od emitovanja posljednje epizode ove hit serije. Ujedno je to i prvi put da se muzika komponovana za seriju čuje izvan same TV serije.

U razgovoru za Variety, kompozitor muzike TV seriju “Senfield” Džonathan Wolf rekao je da je morao da pogleda svih devet sezona serije kako bi odabrao muziku, što uključuje i kultnu temu otvaranja slap-bassa. Volf je kompozitor za televizijske emisije i serije među kojima se nalaze i serije “Will & Grace” i “Caroline In The City”.

Na albumu će se naći i muzika koja je trebalo da bude uključena u seriju, ali nikada nije korišćena. U epizodi u kojoj Elejn izlazi sa saksofonistom neke su scene isečene, a snimljene su u jazz klubu uz mnoštvo jazz muzike.

BER GRILS STIGAO U SRBIJU, PA OTKRIO 5 RAZLOGA ZAŠTO OBOŽAVA NAŠU ZEMLJU… IPAK, DA LI ĆE I SNIMATI “U DIVLJINI” KOD NAS, NE ZAVISI OD NJEGA

U intervjuu za Variety Volf je rekao:

– Trebalo je da stovirm celu gomilu jazza, ali sve te scene su na kraju isečene.

Govoreći o prepoznatljivom zvuku koji karakteriše celu seriju Volf je ispričao o čemu je razmišljao komponujući:

– Da li je to bio prepoznatljiv zvuk poznate scene u Seinfeldu? Da li je na značajan način doprineo komediji scene? A nakon što se čuje, hoće li poslužiti kao prepoznatljiv potpis i doneti toplinu obožavaocima Seinfelda koji će se sećati te scene?

DUHOVI, ČUDOVIŠTA, UTVARE, UBISTVA I ŽENA OD GUME… OBJAVLJEN TIZER ZA “AMERIČKE HOROR PRIČE”, SPINOF ČUVENE SERIJE

U intervjuu je objasnio i kako je osmislio temu otvaranja serije koju je predstavio Džeriju Sejnfildu.

– Ideja je bila pratiti Sejnfelda na način koji ne ometa zvuk njegovog standup nastupa. Bas linija je dizajnirana tako da ostane u frekvencijskom opsegu koji nije ometao njegov glas. Taj slap bas zvuk napravljen je da se pokrene i zaustavi kako bi se napravile audio rupe za vreme njegovih šala i njegovih punchlinea. Služio je kao svojevrsni stari vodvilj za njegove šale. To je značilo da ću morati da obnovim svaki muzički upad za svaki monolog kako bi odgovarao vremenskim okvirima i dužini, ali to je onda bilo to i pomoglo je da se da muzički potpis seriji.

HL/Izvor:nacional.rs

Previous post

Obrada legendarne "Smells Like Teen Spirit" Malije J otvara film "Crna udovica"

Next post

Suočavanje s prolaznošću... Imagine Dragons singlom "Wrecked" najavili novi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *