YU grupa koncertom u na Gradskom trgu u Užicu otvorila Kulturno leto na Đetinji

0
73
YU grupa u Užicu/Photo: Z.G.
YU grupa u Užicu/Photo: Z.G.

YU grupa, istinski velikani srpske rok scene, sinoćnim koncertom u Užicu otvorili su Kulturno leto na Đetinji, a ujedno, pošto to nisu uradili prošle godine kao što je planirano, obeležili 5 decenija postojanja.

Na prepunom Gradskom trgu u Užicu YU grupa je skoro dva sata svirala bez prestanka. Njihove pesme pevala je uglas s bendom njihova generacija, oni srednjeg doba, ali i mladi i najmlađi. Zajedno u ritmu dobrog rokenrola, posle toliko duge koncertne pauze, bilo je jasno koliko ovakvi događaji svima nedostaju.

YU grupa u Užicu/Photo: Z.G.
YU grupa u Užicu/Photo: Z.G.

– Ovaj koncert je bio planiran prošle godine. U toj godini YU grupa napunila je pola veka postojanja. Ali, zbog poznatih razloga koncert nije održan, a isto tako u toj godini ni YU grupa nije mogla da na parvi način proslavi pola veka postojanja – rekla je Jelena Vasović, direktorka Gradskog kulturnog centra, navljujući otvaranje Kulturnog leta na Đetinji i pozvala publiku da uživa u hitovima koje je pevala cela nekadašnja Jugoslavija – “Kosovski božuri”, “Čudna šuma”, “Crni leptir”, “Mornar”, “Moja si od zlata jabuka”, “Dunave”…

YU grupa u Užicu/Photo: Z.G.
YU grupa u Užicu/Photo: Z.G.

Dragi Jelić, Žika Jelić i Petar Jelić i Saša Žule Radojević dali su i poslednji atom energije da publika ovaj koncert nikad ne zaboravi, a publika, željna druženja, dobre muzike i zabave, aplauzima, vrištanjem i horskim pevanjem stavila je do znanja da je YU grupa neprevaziđena i da će njihova muzika trajati još dugo i prenositi se s generacije na generaciju.

Posle koncerta fanovi su imali priliku da se fotografišu sa članovima benda, a dragu uspomenu sa koncerta svakako će imati četvoro krupnijih Užičana kojima je Žika na bini uručio oficijalne majice benda.

???? Hvala @yu_grupa_official na sjajnoj atmosferi ???? Užice je večeras pokazalo da poštuje Rock’n’Roll ❤️ Hvala svima!

©2021. @uzice.online
——–
#uzice @yu_grupa_official #srbija #uziceonline #mojazapadnasrbija #instagramsrbija #serbia???????? #srbijauslikama #muzika #yugrupa #rock #evening #vece #leto

Posted by Uzice.Online on Sunday, 27 June 2021

 

Z.G.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime