Izložba “Sanjarenja o zajedništvu” Bojane S. Knežević u Galeriji Doma omladine Beograda

0
69
Sanjarenja o zajedništvu/ Photo: Promo (DOB)

Izložba “Sanjarenja o zajedništvu” Bojane S. Knežević biće otvorena od 29. juna do 16. jula u Galeriji doma omladine Beograda.

“Sanjarenja o zajedništvu” prate višegodišnje susrete umetnice i časnih sestara i opatica, sa fokusom na katoličke redove školskih sestara i njihovu kompleksnu ulogu u procesu ženske emancipacije. U potrazi za odgovorima o razlozima za sve manje interesovanje mladih za poziv časne sestre, što rezultira zatvaranjem manastira širom sveta, postavlja se pitanje o budućnosti ovih zajednica i njihove uloge u sadašnjem trenutku.

Bojana S. Knežević je interdisciplinarna umetnica aktivna u domenu performansa, videa, audio-vizuelne instalacije, zvučne i radijske umetnosti i umetničke edukacije. Njeni angažovani i participativni umetnički projekti teže redefinisanju mnogostrukih društvenih stereotipa sa fokusom na marginalizovanim ili skrivenim individualnim i kolektivnim identitetima.

Koautorka je podkasta i umetničkog/medijskog projekta Femkanje i članica soničko-teatarskog dua 67 Microphones.

Izlagala je na međunarodnom nivou i učestvovala na brojnim rezidencijalnim umetničkim programima, uključujući KulturKontakt Austria, Q21/MuseumsQuartier Wien, DAL – Donumenta Art Lab (Regensburg) i Drinks for anybody, not for us.

Sanjarenja o zajedništvu/ Photo: Promo (DOB)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime