Home»Muzika»TerraViva Art Fest 23. i 24. jula u Kikindi, sviraju Vizelj, Besne gliste, Minjah Crew…

TerraViva Art Fest 23. i 24. jula u Kikindi, sviraju Vizelj, Besne gliste, Minjah Crew…

4
Shares
Pinterest Google+
Vizelj/ Photo: Promo (Kontra PR)
Vizelj/ Photo: Promo (Kontra PR)

Ovogodišnji, deveti po redu (da bije bilo pandemije, bio bi jubilarni, deseti) TerraViva Art Fest održaće se 23. i 24. jula u dvorištu ateljea Terra u Kikindi.

Na festivalu će 23. jula nastupiti Besne gliste (Beograd), Minjah Crew (Novi Sad), M.U.K. (Kikinda) i KNAPP (Kikinda), dok 24. jula nastupaju Vizelj (Beograd), Tingo (Beograd), Chai (Kikinda), i Džoni i Džo (Kikinda)

U sklopu festivala 23. jula održaće se, na istom mestu, i nekoliko kreativnih radionica za decu i odrasle i interaktivna promocija soneta. Ulaz na sve aktivnosti je slobodan. Koncertni programi počinju od 20h, a radionice od  16h.

TerraViva Art Fest , plakat
TerraViva Art Fest , plakat

Projekat Teraviva rezultat je sinergije festivala Tera Akustika, multimedijalnog događaja Tera Bits, večeri poezije TeraPoetika, večeri klasične muzike TeraKlasika kao i uske saradnje oba događaja sa Simpozijumom TERA kome je festival TeraViva prateći program, zamišljen kao instrument eksternog marketinga u cilju širenja i razvoja publike.

Manifestacija je prvi put održana 2012. godine. Zamišljena kao višednevni festivalski, najvećim delom muzičko-scenski ali i  kreativno-istraživački i audio-vizuelni događaj.

Projekat omogućava promociju savremene, nedovoljno poznate rokenrol scene (u najširem smislu) kvaliteno informisanje, razmenu iskustava, primera i primene dobre prakse  u cilju unapređenja i razvoja publike kulturnih ustanova, promocije nacionalne kulturno-umetničke baštine i lokalnog kulturnog turizma.

Gašenjem Kikindskog omladinskog festivala (KOF), TerraViva je, nažalost, ostao jedni bastion savremene autorske rokenrol scene Srbije i regiona u Kikindi, te je kao takav prepoznat od Pokrajinskog sekretarijata za kulturu koji ga sufinansira. I pored značajne pomoći resornog sekretarijata boz kog bi program bilo teško sastaviti, organizacija je i dalje, kao i na samom početku, zansnovana na inicijativi i entuzijazmu samih organizatora.

Previous post

Ovo je, zvanično, najgora obrada svih vremena... E ovako se majstorski upropoštava sjajna pesma

Next post

Coldplay se vraćaju koncertima posle dve godine... Pronašli način da putuju, a da ne zagađuju planetu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *