“J***ne Ljubavne pesme su znak slabosti”, govorio je Džejms Hetfild… a onda je napisao “Nothing Else Matters”

0
432
Oglasi
Džejms Hetfild/Photo: facebook@metallica
Džejms Hetfild/Photo: facebook@metallica

Džejms Hetfild, frontmen Metallice, priznaje da se osećao u sukobu sa samim sobom pošto je napisao jedan od najvećih hitova svog benda, treći singl sa “The Black Album”, legendarnu “Nothing Else Matters”.

Pisana o tome kako Hetfildu nedostaje tadašnja devojka Kristen Martinez tokom turneje, nežna i snažna balada jedna je od najupečatljivijih pesama na istoimenom petom albumu benda, ali je Hetfild priznao za Classic Rock da je bio u dilemi da li uošte treba da je snimi.

– O čemu se radilo u tome “ne želim da napišem ljubavnu pesmu”? – upitao se retorički. – To je prilično lako. To je ogroman znak slabosti. U Metallici ste. Ovo je hardcore. Šta to radiš, jebote?

DŽEJMS HETFILD: JA SAM NAJBOLJI PRIMER KAKO MUZIKA SPASAVA ŽIVOTE…

– U početku nisam hteo ni da je odsviram momcima – priznao je Hetfild za MOJO 2008.  – Mislio sam da Metallica možemo biti samo nas četvero. To su pesme o uništavanju stvari, lupanju glave, krvarenju u gužvi, kakva god bila, sve dok se nije radilo o pilićima i brzim automobilima, iako nam se i to svidelo.

– Ali ta pesma je bila za mene – kaže Hetfild za Classic Rock. – Radi se o tome da ste na putu, da vam neko nedostaje kod kuće. Ali napisano je tako da se povezalo sa toliko ljudi. Nije se radilo samo o dvoje ljudi. Radilo se o vezi sa vašom višom silom, puno različitih stvari.

– Jedino čega sam tada mogao da se setim bilo je: “Džejms je napisao jebenu ljubavnu pesmu svojoj devojci? To je jednostavno čudno” – priznao je kasnije Kirk Hamett. – Džejms je uvek želeo da ga doživljaju kao tipa koji je veoma samopouzdan i snažan. A da bi napisao takve tekstove – pokazavši osetljivu stranu – trebalo mu je mnogo muda.

OVO JE 16 OMILJENIH PESAMA DŽEJMSA HETFILDA… NIJEDNU NE SVIRA METALLICA

Metallica bi trebalo da ponovo objavi “The Black Album” 10. septembra, a ovo je jedan od spotova kojim je najavljen:

HL/Izvor: loudersound.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime