Home»Muzika»Coldplay se vraćaju koncertima posle dve godine… Pronašli način da putuju, a da ne zagađuju planetu

Coldplay se vraćaju koncertima posle dve godine… Pronašli način da putuju, a da ne zagađuju planetu

4
Shares
Pinterest Google+
Coldplay/Photo: facebook: coldplay
Coldplay/Photo: facebook: coldplay

Grupa Coldplay ukida samoinicijativnu zabranu turneja, koja je na snazi već dve godine, jer sada mogu da putuju i imaju koncerte na ekološki održiv način.

Članovi benda Coldplay  našli su način da putuju na “karbonski neutralan” način, zahvaljujući posebno proizvedenim električnim kamionima i vozilima.

KRIS MARTIN IMA IDEJU… HOĆE DA COLDPLAY BUDE PRVI BEND KOJI ĆE SVIRATI – NA MESECU

Bend je pre dve godine objavio da odlažu turneju povodom promocije albuma “Everyday Life” dok ne nađu način da njihovi koncerti ne budu štetni po životnu sredinu. Umesto da provedu mesece putujući po inostranstvu, kolege iz benda Kris Martin, Džoni Bakland, Vil Čempion i Gaj Beriman održali su samo dve svirke u Jordanu.

Međutim, zahvaljujući novim električnim automobilima, obožavaoci širom sveta moći će ponovo da uživaju u koncertima Coldplay.

“SVEMIRSKA” PREMIJERA NOVE PESME COLDPLAYA… VIDEO SINGL “HIGHER POWER“ KRIS MARTIN NAJAVIO ZAJEDNO SA AUSTRONAUTOM IZ SPACE X KAPSULE

Iz benda kažu da tehnologija koju koriste ovi automobili može skoro u potpunosti da napaja obnovljivom energijom i njihove nastupe uživo.

Coldplay je već uspeo da prevaziđe uobičajene granice muzičkog biznisa tako što je, prošlog meseca, premijeru pesme “Higher Power” održao u svemiru, u saradnji sa Međunarodnom svemirskom stanicom.

HL/Izvor: b92.net

Previous post

TerraViva Art Fest 23. i 24. jula u Kikindi, sviraju Vizelj, Besne gliste, Minjah Crew...

Next post

Kako je jedan album "prosečno odsviran" i sa "lošim zvukom" ušao u antologiju i postao jedan od najboljih i najvažnijih u istoriji ex-YU...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *