Home»Muzika»Legenda kaže da su u prostoriji za probe pronašli gusarski kovčeg… Pogledajte spot “Captain Morning” kojim Achachak najavljuju drugi album

Legenda kaže da su u prostoriji za probe pronašli gusarski kovčeg… Pogledajte spot “Captain Morning” kojim Achachak najavljuju drugi album

4
Shares
Pinterest Google+
Achachak/Photo: press promo
Achachak/Photo: press promo

Bend Achachak, novim singlom “Captain Morning” najavio je izlazak drugog studijskog albuma “High Mountain” koji će biti objavljen 26. juna za Dostavu Zvuka.

“Captain Morning” je doom metal pripovetka o mudrom kapetanu, a poglavlje iz njegovog pomorskog dnevnika o sukobu s posadom otkriva se kroz gotovo ritualne riffove i gromovitu i moćnu atmosferu koja savršeno slika karakter protagoniste pesme.

Achackak dolazi iz Vučipolja pored Sinja, a prvi pronađeni zapisi o postojanju benda spominju 1999. godinu. Ovaj petočlani bend do sada je delovao u okvirima doom metal žanra koketirajući sa stoner i hard rockom, ali pre svega njegujući DIY filozofiju i oslanjajući se isključivo na sopstveni entuzijazam hranjen ljubavlju publike. Achachak u svojoj diskografiji broji četiri izdanja – demo EP “Thick Hill”, EP “Pale Rider” i poslednji EP “Wet Grave”, posle kojeg su članovi najavili rad na novom projektu i netragom nestali nakon što su pronašli staru drvenu škrinju u prostoriji za probe.

Godinama je Vučipoljem kružila priča o nekolicini tinejdžera koji su otkrili kako da putuju kroz vreme, a prošlogodišnjim albumom “At the bottom of the sea” Achachak je potvrdio priče i najavio svoj povratak na scenu.

Video spot za pesmu snimljen je DIY pristupom i potpisuje ga sinjski RakijaCrew. Autori muzike su Milan Mijač, Josip Vlahović i Toma Bedalov dok tekst pesme potpisuje Milan Mijač. Singl “Captain Morning” dostupan je putem YouTubea i na svim streaming servisima.

Achachak su Ante Kodžoman, Luka i Lovre Gobin, Patrik Zelenika i Milan Mijač.

Previous post

Frontmen Blink-182 Mark Hopus otkrio: Imam rak i sr**e je, i bojim se, ali boriću se...

Next post

Na Louisov rođendan Marko ponovo objavljuje pesmu "Cveće cafnalo", ovog puta u saradnji sa Vlatkom Stefanovskim

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *