2 minuta je dovoljno…. Čistokrvni punk-rock u novoj pesmi Špurijusa “4 banke”

0
52
Špurijus/Photo: Press Dallas records
Špurijus/Photo: Press Dallas records

“4 banke” su novi singl splitske punk rock grupe Špurijus, koji uz prethodna tri (Barba je partija, Psihički nestabilna i Dobročinitelji), najavljuje drugi dugosvirajući projekat benda, koji je u fazi miksovanja i trebalo bi da ugleda svetlo dana do kraja godine.

“GRANICE”… EVO KAKO ZVUČI “MRAČNA STRANA” SPLITSKOG PUNK BENDA ŠPURIJUS

Špurijus se ovim singlom, posle nekoliko žanrovski mešovitih i šarolikih pesama, vraća svom poznatom muzičkom stilu koji neguje od samog osnivanja, klasičnom i čistom punk rocku. U dva energična minuta, bend je, prema svom standardnom cinično-zabavnom obrascu, iscedio sve tegobe kroz koje prolaze veterani punk pozornica. Naizgled uporni, neumorni i tvrdoglavi buntovnici i autsajderi, koji se nikad neće pomiriti s nepisanim društvenim pravilima o prihvatanju kompromisa i komformističkih životnih načela, koliko god to ne želeli da priznaju ni sebi ni drugima, ipak prolaze kroz zdravstvene prepreke kao i svi obični smrtnici s četiri dekade u biografiji i pripadnici sveta kojem ne žele da pripadaju, i tako nevoljko prihvataju da sve u životu ima svoj rok trajanja i da svaki opasan let ima svoje bolno prizemljenje.

Videospot za “4 banke” režirao je splitski reditelj Šimun Šitum, uz pomoć montažera Sandra Barabe i glumačku ulogu Donata Zeke.

HL/Izvor: soundguardian.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime