Home»Film»Priča o izgubljenim zagrljajima… Pogledajte kratki film “EXIT the Pandemic: Dance To Freedom”

Priča o izgubljenim zagrljajima… Pogledajte kratki film “EXIT the Pandemic: Dance To Freedom”

4
Shares
Pinterest Google+
EXIT the Pandemic: Dance To Freedom
EXIT the Pandemic: Dance To Freedom

EXIT festival predstavlja kratki film o pandemiji iz vizure mladih, koji pokazuje ključan segment života, na koji su proteklih 15 meseci veoma uticali.

Zatvorenost i otuđenost ostavili su dubok trag na mentalno zdravlje mladih, što je, uz podatak o povećanju depresije tokom pandemije za šokantnih 700 odsto, motivisalo stvaranje kratkog filma. Upravo ta borba biće ogroman problem s kojim društvo treba da se suoči u godinama koje dolaze.

Explosive ove godine sa domaćom metal i punk postavom… Najglasnija bina Exita ugostiće 24 benda.. i to kakva!

Izgubili smo zagrljaje, priliku da upoznamo novo, i previše stvari koje smo podrazumevali i uzimali za gotovo. Bilo je trenutaka kada smo mislili da će tako ostati zauvek, iako nikada nismo gubili nadu. Skorije ne pamtimo teži period, ali sada biramo da slavimo život!

EXIT the Pandemic: Dance To Freedom
EXIT the Pandemic: Dance To Freedom

Svesniji značaja igranja u istom ritmu više nego ikada pre, željni smo i konačno spremni da ponovo budemo zajedno! Da bi nam glave ponovo bile zdrave, moramo pokrenuti svoja tela. Posledice pandemije po mentalno zdravlje istraživaće se godinama, ali već je jasno da ih ima. Osećamo ih na koži svakog dana, brojeći mesece života pod ograničenjima i zabranama. Vreme je da se ovo nemilo odbrojavanje zaustavi.

EXIT je priča koja traje dvadeset godina i neretko se pominje kao jedina svetla tačka za mlade tokom najcrnjih godina. Uz nju su stasavale generacije, a sada je spremna za novi početak i bezbrojne zaplete. Za jutra na Areni, vriske u tunelu, držanje za ruke preko mosta, hvatanje pogleda pevača iz prvog reda, poljupce u poslednjem, za slobodu i ljubav. Spremni smo da slavimo život!

Exit ima poruku za region: Ponovo ujedinjeni vraćamo život životu!

EXIT festival donosi kratak film “EXIT the Pandemic: Dance To Freedom” o teških petnaest meseci, ali i svetloj budućnosti ka kojoj uvek stremi. Režiser filma je Ivan Đurović, koji živi i radi u Njujorku, nakon što je završio master na Univerzitetu Kolumbija.

Previous post

#snažnouzmuziku Sutra počinje Arsenal Fest 2021 u Kragujevcu

Next post

Pitali ste se kada će kraj serije "The Simpsons"... Autor čuvene serije tvrdi: Nikada!

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *