Blokstok otvara sezonu festivala u Novom Sadu

0
54
Photo: Promo (Blokstok)
Photo: Promo (Blokstok)

Blokstok, najstariji aktivni novosadski festival biće održan u subotu, 3. jula od 19:00 časova na Novosadskom sajmu (plato ispred hale 3).

Organizatori navode da je ponovno izmeštanje lokacije iz Železničkog parka na Novosadski sajam neminovnost izazvana okolnostima u kojima živimo u poslednjih godinu i po dana.

– Svi živimo za povratak u naš park, međutim protokol usvojen za sve slične događaje u Republici Srbiji je takav da će ulaz biti omogućen samo posetiocima koji su revakcinisani, poseduju potvrdu o preležanoj bolesti kovid-19 ili poseduju negativan PCR, odnosno “brzi“ antigenski test. Takve mere podrazumevaju kontrolu ulaska na festival, što nije moguće sprovesti u Železničkom parku osim u slučaju da se ceo park ogradi, te smo se stoga odlučili na ponovnu saradnju sa Novosadskim sajmom – kažu iz organizacije festivala.

Mortal Kombat/ Photo: Zoran Lazarević Laki
Mortal Kombat/ Photo: Zoran Lazarević Laki

Spisak izvođača predvode Mortal Kombat i Gužva u 16-ercu, a pored njih nastupiće i Vojvođanski bluz bend, zrenjaninski pankeri Drink or Die, kao i jedni od zaštitnih lica Blokstoka – sastav Zona Katastrofe.

– Ostajemo verni politici festivala da pruža priliku mladim i neafirmisanim bendovima, tako da će i ovaj put kao i svake godine do sada pobednik konkursa za mlade bendove koji sprovodimo na našoj Facebook stranici dobiti priliku da otvori Blokstok. Ime pobednika ćemo objaviti u narednih nekoliko dana – dodaju organizatori.

Na festival će se ulaziti iz ulice Branka Bajića (teretni ulaz Novosadskog Sajma), a ulaz će i ove godine biti besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime