Beogradski Sajam knjiga ove godine od 11. do 19. septembra

0
30
Sajam knjiga 2015./Photo: Laguna

Beogradski sajam saopštio je da otvara vrata redovnim aktivnostima svojom najprestižnijom i najpoznatijom manifestacijom iz oblasti kulture – Sajmom knjiga.

“Najveći događaj kulture u Beogradu, Srbiji i regionu biće simbolično otvoren u subotu 11. septembra na dan kada je pre osamdesetčetiri godine počela prva manifestacija u posleratnoj istoriji Beogradskog sajma na današnjoj sajamskoj lokaciji”, navodi se u saopštenju.

Read&Roll: Knjige koje se čitaju – glasno… “Kobejn, legenda koja živi”, biografija finog momka s mračnom stranom

Dodaje se da je odluku o odstupanju od uobičajenog termina doneo je Odbor Beogradskog sajma knjiga, predvođen akademikom Dušanom Кovačevićem uz učešće gradskog sekretara za kulturu, Ivana Кarla i saglasnost predstavnika udruženja izdavača – Dejana Papića, predsednika Udruženja izdavača i knjižara Srbije, Zorana Hamovića, predsednika Udruženja profesionalnih izdavača i Žarka Čigoje, predstavnika samostalnih izdavača.

“Ovogodišnji Sajam knjiga biće održan na tradicionalan način uz učešće izlagača i publike i poštovanje aktuelnih epidemiloških mera. Novinu predstavlja produženje trajanja manifestacije za još jedan dan, pa će 65. Međunarodni beogradski sajam knjiga početi u subotu, umesto u nedelju i trajaće devet dana, od 11. do 19. septembra”, ističe se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime