Home»Knjige»Beogradski Sajam knjiga ove godine od 11. do 19. septembra

Beogradski Sajam knjiga ove godine od 11. do 19. septembra

4
Shares
Pinterest Google+

Beogradski sajam saopštio je da otvara vrata redovnim aktivnostima svojom najprestižnijom i najpoznatijom manifestacijom iz oblasti kulture – Sajmom knjiga.

“Najveći događaj kulture u Beogradu, Srbiji i regionu biće simbolično otvoren u subotu 11. septembra na dan kada je pre osamdesetčetiri godine počela prva manifestacija u posleratnoj istoriji Beogradskog sajma na današnjoj sajamskoj lokaciji”, navodi se u saopštenju.

Read&Roll: Knjige koje se čitaju – glasno… “Kobejn, legenda koja živi”, biografija finog momka s mračnom stranom

Dodaje se da je odluku o odstupanju od uobičajenog termina doneo je Odbor Beogradskog sajma knjiga, predvođen akademikom Dušanom Кovačevićem uz učešće gradskog sekretara za kulturu, Ivana Кarla i saglasnost predstavnika udruženja izdavača – Dejana Papića, predsednika Udruženja izdavača i knjižara Srbije, Zorana Hamovića, predsednika Udruženja profesionalnih izdavača i Žarka Čigoje, predstavnika samostalnih izdavača.

“Ovogodišnji Sajam knjiga biće održan na tradicionalan način uz učešće izlagača i publike i poštovanje aktuelnih epidemiloških mera. Novinu predstavlja produženje trajanja manifestacije za još jedan dan, pa će 65. Međunarodni beogradski sajam knjiga početi u subotu, umesto u nedelju i trajaće devet dana, od 11. do 19. septembra”, ističe se u saopštenju.

Previous post

Blokstok otvara sezonu festivala u Novom Sadu

Next post

Festival evropskog filma Palić od 17. do 23. jula u Subotici i na Paliću

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *