Home»Muzika»Riječki Grad predstavio video singl “Sjever” i box-set “best of & band on”

Riječki Grad predstavio video singl “Sjever” i box-set “best of & band on”

4
Shares
Pinterest Google+
Grad/ Photo: Petar Kurschner (promo, Dallas Records)
Grad/ Photo: Petar Kurschner Jr (promo, Dallas Records)

Posle povratničkog singla “Deset” (april, 2021), riječka grupa Grad nastavila je sa objavljivanjem novog materijala i predstavila numeru “Sjever”.

Drugi u nizu crno-belih spotova u režiji riječke saradnice Grada Stephany Stefan, prati pesmu čiji tekst potpisuje Dean Škaljac, muziku ceo bend, a za produkciju je i ovoga puta bio zaslužan Matej Zec (studio GIS).

“Sjever” govori o migracijama, tj. migrantima u prvom licu i nema pretenziju da analizira uzroke migracija niti da nudi ikakva rešenja. Radi se o skupu emocija i sličica tog nesretnog i očajničkog putovanja.

Nastavak saradnje sa Stephany ovoga puta ih je odveo, jedne prolećne zore, do okoline Baške na ostrvu Krku.

– Hodanjem smo simbolično ukazali na čudne igre sudbine i činjenici da ništa u životu ne treba uzimati zdravo za gotovo – kaže Dean Škaljac o njihovom malom putovanju do brda Ljubomer gde se nalazi trajna instalacija (dve kugle od punog stakla) čileanskog arhitekte hrvatskog porekla Smiljana Radića “Kapi”.

Prelepu okolinu i odlične kadrove kamerom je zabeležio Goran Pleić (RiPLEI).

Box-set/ Photo: Mladen Stipanović
Box-set/ Photo: Mladen Stipanović

Ova godina je za Grad dobro počela jer je ekipa pored novog video singla objavila i dvostruki CD box-set “best of & band on” koji je premijerno predstavljen prošle subote (19. jun) na riječkom koncertu Music ON!.

Kompilacija sadrži 37 pesama, od kojih su neke do sada bile neobjavljene, a prati razvoj benda od najranije, demo faze pa sve do danas.

Njihovi najbolji radovi na jednom mestu, fanovima su dragi podsetnik na ove važne muzičke karike riječke rok scene, a ostalima fantastičan primer muzike čiji je uticaj i danas neizbrisiv.

Dizajn ovog izdanja uradio je Mladena Stipanovića Stipe (studio smart69) riječki umetnik čija su vizuelna rešenja obeleežila riječku rok scenu.

Ekipu benda Grad čine: Dean Škaljac (vokal), Orijen Modrušan (gitara), Igor Stevanović Stiv (gitara), Sergej Hofman (bas) i Branko Kovačić (bubnjevi).

Previous post

Foo Fighters održali prvi koncert u punom kapacitetu Madison Square Gardena od početka pandemije... ali samo za vakcinisane

Next post

Ponovo radi bioskop, ponovo radi bioskop... na terasi Kolarčeve zadužbine

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *