Home»Muzika»Riječka grupa Turisti objavila obradu EKV-a “Radostan dan”, uz emotivan filmski spot Igora Mandića koji prosto treba videti…

Riječka grupa Turisti objavila obradu EKV-a “Radostan dan”, uz emotivan filmski spot Igora Mandića koji prosto treba videti…

4
Shares
Pinterest Google+
Turisti/ Photo: Blagoja Pešić
Turisti/ Photo: Blagoja Pešić

S obzirom na to da je gotovo proglašen kraj epidemiji, a nadamo se, i jednoipogodišnjoj hibernaciji od nastupa uživo, riječka grupa Turisti odlučila je da snimi klasik Katarine II, “Radostan dan”.

Snimljeno iz jednog ‘tejka’ u studiju GIS, s producentom Matejom Zecom, u svega nekoliko sati, Turisti su dali svoju viziju te pesme.

Video spot, čiji je režiser beogradski fotograf Igor Mandić, inače saradnik multimedijalnih umetnika Pitera Grinveja i Saskia Bodeke, je u suštini film koji je započet pre deset godina, a sada je dobio i svoju konačnu, dovršenu verziju uz riječke Turiste.

Turisti pustili “Tigra od papira”… i njime najavljuju treći, čistokrvni rok album

Mandić o nastanku videa kaže:

– Seka se budi, tragovi njenih snova se mešaju s realnošću u vidu flashbackova. Kako prolazi vreme od buđenja, snova je sve manje, jave sve više. Od trenutka kad kafa zamiriše, snovi nestaju, sve postaje surova realnost, koja ipak nije potpuno neprihvatljiva.Njena diskretna samodestrukcija je oličena u cigareti – pušenje je vrsta “ruskog ruleta”. Prelazak iz sna u javu nosi i promenu dinamike postojanja, iz akcije u pasivno čekanje nečega. Glavna protagonistkinja filma, Slobodanka Matić – Seka, je slepa osoba iz Zemuna. Ona, nažalost, nikada neće videti ovaj spot.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Prvi Belgrade Fort Fest 9. i 10. jula na Kalemegdanu

Next post

Britanski filmovi i TV serije nepoželjni u EU... Objašnjenje je da su "pretnja evropskoj kulturnoj raznolikosti"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *