Home»Kultura»Inicijativa da se podigne spomenik Ejmi Vajnhaus u Beogradu uzburkala duhove…  Reditelj Vojkan Arsić: Ona nije ni želela da bude na Kalemegdanu, a mi joj tamo dižemo spomenik

Inicijativa da se podigne spomenik Ejmi Vajnhaus u Beogradu uzburkala duhove…  Reditelj Vojkan Arsić: Ona nije ni želela da bude na Kalemegdanu, a mi joj tamo dižemo spomenik

4
Shares
Pinterest Google+
Ejmi Vajnhaus/Photo: YouTube printscreen
Ejmi Vajnhaus/Photo: YouTube printscreen

Beograd treba da se oduži Ejmi Vajhaus, ali betonski spomenik na mestu njenog poslednjeg koncerta – nije rešenje, ocenio je reditelj Vojkan Arsić, govoreći o najavi gradskih vlasti da će raspisati međunarodni konkurs za idejno rešenje spomenika toj pevačici.

– Ne treba nam puno zdravog razuma da shvatimo šta je iza ovoga, potpuno prepoznatljiv algoritam: objaviće međunarodni konkurs na kojem će sasvim slučajno da osvoji neko njihov ili u dilu s nekim njihovim, koštaće deset puta više ili i više od toga, nego što bi realno koštao, i tu će se podmiriti šta treba unutar stranke. Veći problem je što će taj spomenik ostati – ocenio je Arsić, gostujući na N1.

KAKVA JE BILA “PRAVA” EJMI VAJNHAUS? OTKRIVA NOVI FILM KOJI BBC SNIMA POVODM 10 GODINA OD SMRTI KULTNE PEVAČICE…

Generalno nije ni popularno niti lepo sklanjati spomenike, dodao je on.

– I to je veći problem. Što će spomenik ostati i što će biti pogrešan. Ne mislim na njegovu estetiku, iako se i toga plašim, već na to da spominik Ejmi Vajnhaus ne treba da bude od betona, a Goran Vesić ne može dalje od toga – naveo je.

SNIMA SE BIOGRAFSKI IGRANI FILM O EJMI VAJNHAUS… OTAC ŽELI DA JE PRIKAŽE U PRAVOM SVETLU

Jedan spomenik, smatra Arsić, nije ono što je nekad bio – parče mermera il betona, već više od toga.

– Svi znamo kako je izgledao njen koncert u Beogradu, da je bila loše, da nije želela tu turneju, da je želela samo da stvara muziku. Ejmi nije želela da bude na Kalemegdanu, i na toj turneji, a mi hoćemo da joj podignemo spomenik na tom mestu – istakao je.

Arsić je rekao i da “apsolutno Beograd treba da se oduži Ejmi, ali ovo nije način”.

HL/Izvor: n1info.com

Previous post

Tejlor Svift najavila izlazak nove verzije albuma "Red", a na njemu - čak 30 pesama

Next post

Spajajući vekove... Dah Teatar slavi 30 godina od 23. do 27. juna na više lokacija u Beogradu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *