Home»Film»Britanski filmovi i TV serije nepoželjni u EU… Objašnjenje je da su “pretnja evropskoj kulturnoj raznolikosti”

Britanski filmovi i TV serije nepoželjni u EU… Objašnjenje je da su “pretnja evropskoj kulturnoj raznolikosti”

4
Shares
Pinterest Google+
Peaky Blinders: Mastermind
eaky Blinders: Mastermind

Evropska unija se sprema da reaguje protiv nesrazmerne količine britanskog televizijskog i filmskog sadržaja koji se prikazuje u Evropi nakon Bregzita.

Velika Britanija je najveći evropski proizvođač filmskog i TV programa, vrednog 1,4 milijarde funti od prodaje međunarodnih prava, ali je, u internom dokumentu EU u koji je britanski dnevnik Guardian imao uvid, njena dominacija opisana kao pretnja evropskoj kulturnoj raznolikosti.

BREXIT UBIJA ALTERNATIVU! Strani muzičari moraće da zarađuju najmanje 33.000 evra godišnje da bi dobili radnu vizu u Velikoj Britaniji

Ovo pitanje će se verovatno pridružiti listi tačaka zbog kojih vlada velika napetost u odnosima između EU i Britanije od kada je ona napustila jedinstveno tržište i carinsku uniju, uključujući sporove o prodaji britanskih kobasica u Severnoj Irskoj i izdavanju dozvola u ribolovnim vodama.

Devet od deset britanskih muzičara ima problema sa mentalnim zdravljem… Lockdown i Brexit ih “ukanalili”, pokazalo novo istraživanje

Prema direktivi o audio-vizuelnim medijskim uslugama EU, većina programa koji se emituje mora biti program evropskog sadržaja na zemaljskoj televiziji i mora činiti najmanje 30 odsto broja naslova na platformama na video-kanalima na zahtev (VOD), kao što su Netflix ili Amazon.

Zemlje poput Francuske otišle su još dalje, odredivši kvotu od 60 odsto za evropske sadržaje.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

Riječka grupa Turisti objavila obradu EKV-a "Radostan dan", uz emotivan filmski spot Igora Mandića koji prosto treba videti...

Next post

Džef Bek: Frenk Zapa trebalo je da bude predsednik Amerike  

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *