Home»Muzika»Pet bisera stalo “U po’ ure”… Novi Gibonnijev mini album stigao na streaming servise, CD u prodaji od 25. juna

Pet bisera stalo “U po’ ure”… Novi Gibonnijev mini album stigao na streaming servise, CD u prodaji od 25. juna

4
Shares
Pinterest Google+
Gibonni/ Photo: Vedran Metelko (promo, Dallas Records)
Gibonni/ Photo: Vedran Metelko (promo, Dallas Records)

Nakon što je prvim singlom ‘Kiša (Z’Naab)’ munjevito zauzeo regionalni eter, potvrdivši, kao i svaki put do sada, da je autor i izvođač čije nove pesme vredi čekati, Gibonnijev mini album ili EP “U po’ ure” dostupan na svim svetskim streaming servisima.

Na “U po’ ure” Gibonni predstavlja pet novih pesama, pet priča kojima ćemo iznova tumačiti i uvijek iznova pronalaziti svoje živote, pet singlova različite atmosfere i zvuka, a opet pet pesama prepoznatljivog rukopisa autora koji je već davno izgradio i potvrdio svoj muzički kod koji je već decenijama opšte mesto muzičke scene, kaže se u službenoj objavi izdavača koji je na ovaj način preporučio novi mini album Gibonnija:

U po ure/Likovno oblikovanje: Tanja Stipišić i Editori
U po ure/Likovno oblikovanje: Tanja Stipišić i Editori

“U po’ure” otvara “Kiša”, stadionska rock himna, koja je sad već pridodana spisku njegove bogate kolekcije hitova, u kojoj svojim prepoznatljivim rukopisom Gibonni spaja Dalmaciju i Afriku, čemu je doprineo gostujući muzičar Haddis Alemayehu Haddinqo, svirač tradicionalnog etiopijskog gudačkog instrumenta ‘masinqo’, kao i back vokali hora Etiopian Moseb iz Adis Abebe, uz dodatnu podršku hora župe Sv. Petra iz Nkejeme u Zambiji.

“Pijesak nošen vjetrom” otvara moćna gitara Vlatka Stefanovskog, stalnog saradnika na Gibonnijevim albumima od kraja devedesetih. U kombinaciji sa svetski poznatom ritam sekcijom koju smo upoznali još na “Mirakulu”, a koju čine basista Pino Paladino i bubnjar Manu Kače, “Pijesak nošen vjetrom” je prava tour de force / demonstracija moći vrhunske ekipa muzičara, rasna rock pesma i jedan od budućih koncertnih favorita. Uz violinu sjajnog Marka Ramljaka i upečatljivi zvuk masinqua, iza kojeg ponovo stoji Haddis Alemayehu Haddinqo, opet smo u trenu na terenu world musica koji se opet pretapa u dinamičnu ‘pjesmu divlju’ , pravu rock himnu, za koju nema sumnje da će vam se na prvu uvući pod kožu.

“Lažu fotografije’ jedna je od onih pesama koju ćete vraćati na početak nakon svakog preslušavanja i koja će bar na tren zaustaviti svet oko vas.”Mlijeko proliveno” još je jedna od pesama koja nas trenutno teleportuje na neki od Gibonnijevih koncerata, koje s nestrpljenjem iščekujemo, a “‘U po’ ure” zaključuje hipnotička, bluesom i gospelom protkana “Ko si da si”, oda ženskoj lepoti i snazi, snažna balada tamnog sjaja, na kojoj su glavne sviračke dužnosti odradili sam Gibonni i Nikša Bratoš, producent i koaranžer svih pesama.

Previous post

Zek Snajder eksplicitnom objavom na Twitteru stavio tačku na priču o Betmenu i oralnom se*su

Next post

Posle razigranog hita "Moja prva ljubav", ovo niko nije očekivao... Debi album Haustora bio je totalno iznenađenje za sve

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *