Home»Muzika»Homeland»Ostalo je još 10 dana da prijavite svoju pesmu i možda osvojite Nagradu Milan Mladenović

Ostalo je još 10 dana da prijavite svoju pesmu i možda osvojite Nagradu Milan Mladenović

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Zoran Rosić/ Design by Futro Design Studio
Photo: Zoran Rosić/ Design by Futro Design Studio

Do ponoći 30. juna otvoren je konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2021. Pod sloganom “Prijavi svoju stvar” Zadužbina Milana Mladenovića je i ove godine raspisala konkurs za najbolju pesmu regiona.

– Verujem da je ovo fenomenalna prilika da vaše pesme i muzika budu primećene i da ih šira publika čuje. Takođe, velika je čast učestvovati na jednom takvom događaju posvećenom legendi rokenrol scene –  poručio je Pavle Savić, bubnjar grupe d r a m, koja je ovu nagradu dobila 2020. godine zahvaljujući pesmi “Daj mi sve”.

Pored novčane nagrade koja iznosi 2.000 evra, za dobitnika će biti izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro Design Studiom.

O pobedničkoj pesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu: Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija) i Zoran Stajčić (Hrvatska).

Žiri će prvo da odabere 12 finalista čije će pesme biti objavljene na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a samo jedan od od njih dobiće Nagradu Milan Mladenović 2021.

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina:
– Jedan autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za Nagradu.|
– Pesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 01. jula 2020. i 30. juna 2021. godine.
– Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranice Zadužbine – milanmladenovic.com.
– Konkurs se zaključuje 30. juna 2021. u ponoć.

Pored prijavnog formulara na sajtu milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodeljivanju nagrade.

Podsećamo, Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan njegovog rođenja.

Previous post

Sputñik objavio spot za "Tomorrow“, a u njemu - Ljubica Lukač i Strahinja Bojović

Next post

Natali Imbrulja spotom za singl "Built it Better" najvila novi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *