Kako je Metju Mekonehi kupio svoju slobodu za 14,5 miliona dolara i zamalo promenio profesiju

0
42
Metju Mekonehi/Photo: YouTube printscreen
Metju Mekonehi/Photo: YouTube printscreen

U prvoj deceniji 21. veka Metju Mekonehi bio je jedan od finansijski najisplativijih holivudski glumaca. Bio je zvezda romantičnih komedija, zarađivao milione dolara, sve dok nije odlučio da preusmeri karijeru, čime je šokirao Holivu. O tom procesu Mekonehi je progovorio u radijskoj emisiji “Beyond the Influence Radio” na Apple Musicu.

Rekao je da je bio prepoznatljiv po ulogama lika bez majice koji živi u Malibuu i surfuje.

– Te uloge u romantičnim komedijama omogućile su mi da kupim kuće u Malibuu koje sada iznajmljujem. Kriv sam. Ajde, srećan sam zbog toga – izjavio je slavni glumac koji je prihvatao svaku ponuđenu ulogu u romantičnim komedijama. Sve dok nije pomislio kako bi želeo da glumi u drugačijim filmovima.

Listu romantičnih komedija u kojima je Mekonahi glumio čine “Venčanje iz vedrog neba” iz 2001. sa Dženifer Lopez, “Kako se rešiti frajera u 10 dana” iz 2003. sa Kejt Hadson, “Kod kuće je najlepše” iz 2006. sa Sarom Džesikom Parker, “Nije zlato sve što sija” iz 2008. ponovo sa Kejt Hadson i “Sve moje bivše” iz 2009. sa Dćenifer Garner. A onda je odlučio da prekine s takvim filmovima tako što je odbio gomilu novca za ulogu u još jednoj romatičnoj komediji.

– Počeli su s ponudom od osam miliona dolara. Odbio sam. Ponudili su 10 miliona. Odbio sam. Ponudili su 12,5 miliona, rekao sam “Ne, hvala”. Povećali su na 14,5 miliona. Rekao sam ‘Dajte da pročitam scenario još jednom’. Verujte mi, reči u scenariju bile su iste i na 14,5 i na osam miliona dolara, ali bio je to bolje napisan scenario. Bio je zabavan. Ali, odbio sam i tu ponudu – prisetio se Mekonehi koji nije želeo da kaže o kom se filmu radilo. – Kada sam odbio i tu ponudu verujem da je nevidljiva munja udarila Holivud i tada su zakjljučili “Mekonehi ne blefira. On se ne šali”. U tom trenutku sve se zaustavilo. Sledećih 14 ili 15 meseci nisu mi nuđene nikakve uloge.

On je već počeo da razmišlja o promeni posla jer mu se člinilo da više neće dobijati filmske uloge. Nije bilo potrebe jer su počele da stižu ponude koje je prihvatio, za uloge u filmovima “Cena istine”, “Killer Joe”, “Čarobni Majk”, “Mud”, “Dobri dileri iz Dalasa” i seriji “Pravi detektiv”. Kaže kako je tijekom dve godine upao u anonimnost iz koje su ga izvukli ovi filmovi.

HL/Izvor; nacional.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime